اسلامیان: ارائه کدملی برای خرید لوازم خانگی اجباری است.
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران ضمن تکذیب اطلاعات ارائه شده توسط برخی مسئولین صنفی، عنوان کرد: درج کدملی مصرف کننده یا خریداران لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت اجباری است.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، پس از سخنان اخیر اکبر پازوکی و بیان اینکه “ارائه کدملی برای خرید لوازم خانگی اجباری نیست.” پیامهای زیادی در رد این اظهارات دریافت کردیم و با هدف انتقال صحیح اخبار و اطلاعات با محمدحسین اسلامیان در این خصوص گفتگو کردیم.
اسلامیان ضمن رد اختیاری بودن دریافت و ثبت کدملی مصرفکنندگان، اظهار کرد: در هر حلقه از شبکه توزیع که به مصرفکننده کالایی(کالاهای گروه الف و ب) عرضه شود، دریافت و ثبت کدملی مصرفکننده یا خریدار نهایی اجباری است.
وی عنوان کرد: ضمن اینکه در این فرآیند بحث خدمات پس از فروش و گارانتی نیز وجود دارد و ثبت کدملی باعث میشود تا گارانتی آن محصول به نام خریدار درج گردد.
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران ادامه داد: نزدیک دوسال است که موضوع سامانه جامع مطرح شده است و عمدهفروش و خرده فروش نیز در این سامانه فعالیت دارند.
اسلامیان در خصوص فروشگاههایی که مشکلاتی در استفاده از سامانه جامع تجارت دارند، گفت: دو مرتبه از مسئولین مربوطه مهلت گرفتیم و به اعضا اعلام کردیم که انبارگردانی کنند و تا جایی که اطلاع دارم، بعید میدانم فروشگاهی در سطح تهران باشد که نسبت به سامانه جامع تجارت آشنایی کافی نداشته باشد.
وی ادامه داد: بارها جلسات توجیهی برگزار کردیم و تمام جزئیات را اطلاع رسانی کردیم اما با این حال تعامل و همکاری مناسبی با مسئولین این سامانه داریم و اگر کسی مقداری از روند کار را انجام داده باشد، انبارگردانی وی را قبول میکنند.
اسلامیان در خصوص مشکلات افراد مسن در استفاده از این سامانه، بیان کرد: در این سامانه کارخانهدار، عمدهفروش و حلقه پس از عمدهفروش درگیر هستند تا کاسبی که سن بالایی دارد و در چرخه سوم و چهارم قرار میگیرد. ضمن اینکه وقتی موضوعی قانون شد، دیگر لازمالاجرا میشود و این افراد اگر قرار است در این صنف بمانند و فعالیت کنند، راهی جز حضور در این سامانه ندارند.
پن: نیاز است تا رئیس اتحادیه تهران یک دوره آموزشی و توجیهی داشته باشد تا با سامانه جامع تجارت آشنایی بیشتری پیدا کند.