سه شنبه , 10 تیر 1404 - 6:10 بعد از ظهر

افزایش قیمت دلار و تحریم، عامل گرانی

افزایش قیمت دلار و تحریم، عامل گرانی

رئیس اتحادیه لوازم خانگی خرم آباد گفت: افزایش قیمت دلار و تحریم، عامل گرانی است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، منوچهر اسبکوه اظهار داشت: واحدهای صنفی گران فروشی نمی‌کنند در واقع کالا را گران می‌خرند؛ این تورم موجود نیز به دلیل تحریم‌هایی است که علیه ایران اعلام می‌شود و نه تنها لوازم خانگی بلکه تمام کالاها را در برگرفته است.

وی با بیان اینکه قیمت کالاهای لوازم خانگی را سازمان حمایت از مصرف کننده تعیین می کند، افزود: با وجود همه تحریم‌ها ولی از نظر تامین کالاهای اساسی کمبودی نداریم؛ به هر حال دلار از ۱۱هزار تومان به بیش از دو برابر رسیده و نرخ طلا از ۱۱۰هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰افزایش یافته بنابراین طبیعی است که قیمت لوازم خانگی نیز افزایش پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود ثبات دلار و حتی کاهش آن، در چند وقت اخیر قیمت‌ها کاهش نیافته است، عنوان کرد: کارخانجات و تولیدی‌ها با توجه به خریدهایی که انجام می‌دهند، قیمت را بالا می‌برند مثلاً یخچال فریزری که تا دوسال قبل چهار تا پنج میلیون تومان بود حالا قیمت آن به ۲۵میلیون تومان رسیده است در واقع واحدهای صنفی هیچ نقشی در نرخ‌گذاری ندارند.

رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی خرم آباد خاطرنشان کرد: برخی مواد اولیه و قطعات لوازم خانگی مثل موتور یخچال، از خارج از کشور وارد می‌شود و وارداتی است به همین دلیل قیمت تولیدات داخلی بالا می‌رود اما کالایی که به صورت قاچاق وارد می‌شوند چون هزینه‌ای بابت گمرک، مالیات و عوارض پرداخت نمی‌کند در نهایت ارزانتر از تولیدات داخلی به دست مصرف کننده می‌رسد.

اسبکوه با بیان اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته است، گفت: البته حتی اگر قیمت‌ محصولات داخلی و خارجی یکسان هم باشد برخی از مردم کالای خارجی را ترجیح می‌دهند چون گمان می‌کنند کیفیت بالاتری دارد در حالیکه ما در ایران، کالاهای باکیفیت زیادی داریم.

وی افزود: مردم هرگز گمان نکنند که واحدهای صنفی ما از این گران بودن کالاها راضی هستند چون با افزایش تورم، قدرت خرید مردم هم کمتر می‌شود و به همان میزان آمار خرید و فروش هم کاهش می‌یابد کمااینکه همین کاهش تقاضا سبب شده بسیاری از واحدهای صنفی ما در بازار لوازم خانگی از گردونه خارج شوند.

رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی خرم آباد عنوان کرد: در مجموع وضعیت بازار لوازم خانگی بحرانی است و فروش آنها بسیار پایین آمده است این درحالی است که ۸۰درصد واحدهای صنفی ما مستأجر هستند که این هزینه‌های زیادی را به آنها وارد می‌کند و برخی از واحدهای صنفی را در معرض ورشکستگی قرار داده است.

اسبکوه خاطرنشان کرد: هر واحد صنفی ما مجاز است تا درصد قانونی مشخصی روی کالاهای خود سود بکشد و اگر از حد تخطی کند با وی برخورد می‌شود؛ یعنی بعد از تشکیل پرونده باید در تعزیرات علاوه بر اینکه ما به التفاوت بدهد، دو برابر به نفع خزانه دولت هم جریمه می‌شود ولی در مجموع واحدهای صنفی ما گرانفروشی نمی‌کنند بلکه گران می‌خرند.

وی افزود: کالاها و لوازم خانگی‌هایی که در داخل تولید می‌شود را نباید وارد کنیم چون هدف ما حمایت از کالای ایرانی است ولی متأسفانه در حال حاضر این کالاها به صورت قاچاق وارد می‌شود؛ در واقع کالای ایرانی از نظر کیفیت با کالاهای خارجی برابری می‌کند که مصرف‌کنندگان هم باید این تعصب را داشته باشند که از کالای ایرانی حمایت کنند./بازار

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *