الزامات صادرات پایدار لوازم خانگی
یادداشت عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی:
در حال حاضر حدود ۱۳۵۰تولیدکننده بزرگ و کوچک لوازم خانگی در سامانه آماری وزارت صمت ثبت گردیده است که با وجود رشد و توسعه صنعت لوازم خانگی در کشور، تولیدکنندگان این صنعت با مشکلات زیادی دستبهگریبان هستند، از همین رو معتقدم دولت با بستههای حمایتی در تولید و صادرات میتواند به بخش خصوصی و تولیدکنندگان در جهش تولید، رفع موانع تولید و گسترش صادرات کمک کند.
عدم اطمینان تولیدکنندگان از استمرار تامین مواداولیه مانند مس، فولاد، مواد پتروشیمی و آلومینیوم، تغییرات نرخ ارز، مسائل مالیاتی، تورم سالیانه، افزایش هزینه خدمات پیمانکاران موجب افزایش هزینههای تولید شده و از سوی دیگر قیمتهای دستوری، تامین مالی بنگاهها و حضور ۳۵درصدی ورود کالای قاچاق به بازار لوازم خانگی کشور، از مشکلات عمده صنعت لوازم خانگی کشور است.
یکی از موانعی که تولید داخل را با چالش و تنگنا مواجه کرده، قاچاق گسترده کالا به کشور است که در طول سالهای اخیر تولید ملی را هدف قرار داده است. در این بین پیکره صنعت لوازم خانگی نیز بیشترین ضربه را از این موضوع به خود دید؛ در واقع جولان انواع کالاها و محصولات فاقد اصالت و افزایش قاچاق چه از منظر محصولات نهایی و چه اجزاء و قطعات از جمله موانع جدی در بازار داخلی هستند که به رکود تولید داخلی دامنزده است.
آمارهای گمرک از صادرات لوازم خانگی در ششماه نخست سال۱۴۰۲ نشان میدهد از رقم ۲۰۵میلیون دلار صادرات لوازم خانگی حدود ۸.۶میلیون دلار از این میزان مربوط به اجزا و قطعات لوازم خانگی، ۶۷میلیون دلار ظروف و لوازم آشپزخانه، ۹۸میلیون دلار لوازم خانگی انرژیبر بزرگ، دومیلیون دلار لوازم خانگی انرژیبر کوچک، ۲۷میلیون دلار مبلمان اداری و خانگی و ۱.۵میلیون دلار نیز مربوط به سایر لوازم خانگی بوده است. صادرات پایدار لوازم خانگی الزاماتی دارد که از آن جمله حمایت دستگاههای ذیربط و پرهیز از عملکرد جزیرهای و بهتبع آن اقدامات هماهنگ ملی، تقویت برندها، تعمیق ساخت داخل محصولات و مهمتر از همه اینها رفع مشکل تعهد ارزی میباشد.