چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 3:52 قبل از ظهر

اگر تخصیص ارز درست نشود، تولید کاهش می‌یابد

اگر تخصیص ارز درست نشود، تولید کاهش می‌یابد

دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک گفت: چند بار هشدار دادیم با توجه به اینکه تخصیص ارز به درستی انجام نشده امکان دارد که دچار کاهش تولید شویم اما ظاهرا توجهی به این موضوع نشده است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، ابوالقاسم شانه‌ساز در خصوص آخرین شرایط تولید لوازم خانگی کوچک در کشور گفت: در مقایسه تولید لوازم خانگی کوچک، در سال۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن در مجموع ۱۰‌درصد افزایش تولید داشتیم. بر این اساس در این سال ۶میلیون لوازم خانگی کوچک تولید و به بازار عرضه شد.

وی به بررسی برخی از مهمترین مشکلات موجود در این صنعت پرداخت و گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه در طول ماه‌های گذشته در خصوص تخصیص ارز به صنعت لوازم خانگی، از سوی بانک مرکزی و وزارت صمت جهت خرید مواداولیه تولید مشکلاتی وجود داشته و در این مورد کوتاهی انجام شده، تولیدکنندگان با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده‌اند. باید توجه داشت که کالاهای موجود در بازار و تولید فعلی، ته مانده قطعات و مواداولیه‌ای است که در سال گذشته وارد کردیم. چند بار هشدار دادیم با توجه به اینکه تخصیص ارز به درستی انجام نشده امکان دارد که دچار کاهش تولید شویم اما ظاهرا توجهی به این موضوع نشده است.

شانه‌ساز ادامه داد: نحوه سهمیه‌بندی ارز ترجیحی برای صنعت بسیار پیچیده و از سوی بانک مرکزی و وزارت صمت به سختی در اختیار واحدهای تولیدی قرار میگیرد. البته مشابه همین مشکل برای تجارت خارجی نیز مشهود است. از نظر وزارت صمت اولویت اول تولید و سپس تجارت و صادرات است ولی عمدتا کالاهایی را وارد میکنیم که امکان ساخت آن در کشور وجود نداشته و موردنیاز مردم است. همانطور که اشاره شد تخصیص ارز به صنایع و به خصوص لوازم خانگی به سختی انجام میشود. بعد از تخصیص اعتبار، یک مهلت ۲۰روزه برای ما قائل شدند که ما پول را واریز کنیم. اگر این پول در این مدت تامین و پرداخت نشود سهمیه ارز تخصیصی واحدهای تولیدی انجام نخواهد شد و در سهمیه بعدی نیز دچار مشکل خواهند شد. به دلیل اینکه در ۵ماه گذشته تخصیص ارز انجام نشده، تامین ارز ریالی این سهمیه برای بنگاه‌های صنعتی مشکل خواهد بود. این یکی از مشکلات بزرگ تولیدکنندگان و به‌خصوص صنعت لوازم خانگی است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک با اشاره به یکی دیگر از موانع تولید در صنعت لوازم خانگی گفت: قیمتگذاری برای لوازم خانگی بزرگ و به‌خصوص 4کالای این بخش از طریق ستاد تنظیم بازار انجام میشود ولی خوشبختانه در بخش لوازم خانگی کوچک قیمتگذاری دستوری وجود ندارد. البته در لوازم خانگی کوچک نیز باید بر مبنای قیمتگذاری سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده قیمت‌ها تعیین شده و موظف هستیم که در سامانه124 آن را وارد کنیم. اما متاسفانه مدتی است که این سامانه بسته شده و عملا کار برای تولیدکننده سخت شده است. در نظر داشته باشید طبق روال و یک قانون نانوشته، اول هر سال تمامی مولفه‌های قیمت نهایی کالا از جمله مواداولیه، حامل‌های انرژی، حمل‌ونقل، دستمزد و… با افزایش قیمت مواجه میشوند که اینها در قیمت تمام شده کالای تولیدی تاثیر‌گذار است.

شانه‌ساز با اشاره به موضوع کمبود و ناترازی انرژی و به خصوص برق در کشور و اینکه دولت از حالا اعلام کرده به همین دلیل واحدهای تولیدی قطعا با قطعی برق در تابستان مواجه خواهند شد، گفت: در سال‌های اخیر واحدهای تولیدی به جز مشکلات موجود که به واقع مانعی برای استمرار تولید هستند، درگیر کمبود انرژی نیز هستند و در تابستان محدودیت استفاده از برق و زمستان نیز محدودیت استفاده از گاز را دارند. این موضوع به شکل‌های مختلف روی بنگاه‌ها و واحدهای تولید اثر‌گذار است.

وی به رکود موجود در بازار اشاره کرد و گفت: رکود در بازار هم معضلی است که باید به آن توجه شود. به دلیل کاهش قدرت خرید مردم خرید لوازم خانگی به اولویت چندم مردم تبدیل شده و همین نیز باعث برهم خوردن عرضه و تقاضا شده است. البته بالابودن نرخ تورم در اقتصاد نیز به رکود بازارها دامن زده که به نوعی شاهد رکود تورمی هستیم.

شانه‌ساز عنوان کرد: حجم بالای ورود کالای قاچاق به بازارها باعث ناکارآمدی تولید و در نهایت ورشکستگی صنعتگران به خصوص لوازم خانگی خواهد شد. در سال‌های اخیر شاهد بودیم که کالای قاچاق رقیب بزرگی برای تولید داخل بوده است. این درحالی است که برای کالای قاچاق نه عوارضی پرداخت میشود و نه خدماتی به دولت میدهد. بنابراین سود بالای آن برای برخی افراد و گروه‌ها باعث شده که شاهد تداوم ورود آن به کشور باشیم. راه‌های مختلفی برای ورود کالای قاچاق به کشور وجود دارد که همگی قابل کنترل شدن هستند./دنیای‌اقتصاد

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *