بازار لوازم خانگی در انتظار توافق ایران و آمریکا
نایبرئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: کالاها با موفقیت مذاکرات بهجای قاچاق بهصورت هدفمند وارد بازار میشوند.
به گزارش ماتریکس، محمدحسین اسلامیان درباره وضعیت فعلی بازار لوازم خانگی اظهار کرد: دور دوم ممنوعیت واردات لوازم خانگی از سال۱۳۹۷ آغاز شد و فقط ممنوعیت برخی کالاها نظیر کولرگازی برداشته شده که تعرفه واردات بالایی دارند. در حال حاضر، بازار لوازم خانگی در رکود کامل بهسر میبرد و هیچ خرید و فروشی انجام نمیشود.
نایبرئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره تأثیر به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار لوازم خانگی بیان کرد: در شرایط فعلی، کالاهایی که امکان تولید آنها چه بهصورت کیفی و چه بهصورت کمی وجود ندارد، از طریق قاچاق وارد بازار میشوند. با واردات اینکالاها توسط شرکتهای معتبر علاوه بر اینکه دولت میتواند درآمد خوبی از راه واردات داشته باشد، مصرفکننده هم میتواند خدمات پس از فروش دریافت کند.
او تأکید کرد که با به نتیجه رسیدن مذاکرات و آزادسازی واردات لوازم خانگی، بهجای ورود کالای قاچاق به بازار، کالاها بهصورت هدفمند وارد میشوند و اگر خط تولید این کارخانهها در ایران فعال شود، حتی امکان صادرات به کشورهای منطقه هم فراهم میشود.
اسلامیان درباره نقش بهنتیجه رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا بر تولید لوازم خانگی ايرانی تصریح کرد: از آنجایی که به دلیل تحریم ایران محبور است مواداولیه مورد نیاز خود را از کشورهای دوم و سوم تهیه کند، در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات قیمت تمامشده تولید کالا برای تولیدکننده ایرانی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: اگر مذاکرات به نتیجه قطعی برسد و تأمین ارز انجام شود، کارخانههای تولید لوازم خانگی میتوانند دستگاههای تولیدی خود را بهروز کرده و زیرساختهای لازم را برای بهبود بهرهوری از تولید ایجاد کنند. اینگونه برندهای ایرانی میتوانند با کالاهای خارجی رقابت کنند.
نایبرئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره تأثیر به نتیجه نرسیدن مذاکرات بر بازار لوازم خانگی عنوان کرد: اگر مذاکرات به نتیجه مطلوب نرسد، با توجه به شرایط تحریم و مشکلات ارزی، قیمت تمامشده کالاها افزایش مییابد. در نتیجه مصرفکننده باید کالای مورد نظر خود را با قیمت بالاتری تهیه کند./تجارتنیوز