بدون تولید انبوه با مقیاس بالا موفق نمیشویم.
محمدرضا دیانی رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در نشست روز گذشته با وزیر صنعت گفت:
طبق آمار ۷۰درصد بازار ایران در اختیار محصولات خارجی بود، اگرچه هیچکس باور نمیکرد اما تولیدکنندگان داخلی تحت فشار و اتفاق تولید را توسعه دادند. در اوج مشکلات تامین ارز این جهش تولید رقم خورد.
غوغای تفکری را در گوش مردم فرو کرده بودند که کالای ایرانی خوب نیست. قطعه سازهای ما در شرف تعطیلی بودند. امروز اتفاقی افتاده است و برخی مردم ما را باور کردند؛ قبول کردند که ما با خودروسازها متفاوت هستیم. مافیای واردات را من نمیگویم بلکه همه میگویند. قاچاق رسمی از طریق قانون مرزنشینی انجام میشود. از کره جنوبی چند روز کذشته ۲کشتی لوازم خانگی به سمت ایران حرکت کرده است. اگر این مسیر توسعه ادامه پیدا کند قیمت تمام شده کاهش پیدا خواهد کرد. بیش از این ۲۰درصد هزینه تمام شده مربوط به نیروی کار بود و امروز این رقم به ۶درصد رسیده است.
اگر خارجیها واقعا به دنبال انتقال دانش هستند بیایند سرمایه گذاری کنند و با نیروی کار و هزینه ارزانتر از ترکیه قطعاتشان را در ایران تولید کنند. ما امروز ورق، abs ،pp، و سایر موارد را از بازار جهانی گرانتر میخریم. اغلب واحدها در فولاد، مس، آلومینیوم و… دچار مشکل هستیم.
بارها از آقای واعظی درخواست کردیم تا تعرفه توجیهی لوازم خانگی به ترکیه ندهند چرا که این کشور رقیب ما است. ما با هیچ کشوری تعرفه توجیهی نداریم. امروز کالاهای ما با برند ایتالیایی در کشورهای خارجی یافت میشود. اگر حمایت ویژهای داشته باشید مشکل ما حل خواهد شد. امروز ما به یک شرکت ترک تعهد خرید دادیم و این شرکت هم در داخل ایران سرمایه گذاری کرده است. باید تضمینی وجود داشته باشد که قطعهساز و سرمایهگذار خارجی انگیزه فعالیت در داخل کشور را داشته باشد.
بدون تولید انبوه با مقیاس بالا موفق نمیشویم. باید ساماندهی مناسبی داشته باشیم. باید سطح استانداردها برای حمایت از مصرف کننده افزایش پیدا کند.