چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 7:13 قبل از ظهر

برادران: سند راهبردی لوازم خانگی در ماه آینده ابلاغ می‌شود.

برادران: سند راهبردی لوازم خانگی در ماه آینده ابلاغ می‌شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: سند راهبردی لوازم خانگی تدوین و این سند در ماه آینده ابلاغ می‌شود.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدمهدی برادران طی یک نشست خبری از نهایی شدن سند راهبردی لوازم خانگی تا خردادماه خبر داد و مهمترین فعالیت‌های این معاونت را تشریح کرد.

برادران درباره اقدامات وزارت صمت برای دانش بنیان کردن حوزه لوازم خانگی و اتکا به تولید داخل و جلوگیری از گرانی و کمبود، اظهار کرد: یکی از صنایعی که در شش ماه گذشته با همکاری بین وزارت صمت و اصحاب صنایع لوازم خانگی صورت گرفت و کارنامه قابل دفاعی دارد مجموعه لوازم خانگی است.

وی بیان داشت: در حوزه لوازم خانگی در سال۱۴۰۰ نسبت به سال قبل تولید از ۱۵میلیون و ۴۰۳هزار دستگاه به ۱۶میلیون و ۴۸۹هزار دستگاه افزایش یافته است که رشد بیش از ۷درصدی را شاهد هستیم که در برخی کالا‌ها مانند ماشین لباسشویی این رشد ۳۶درصد بوده است، بطوریکه از تولید یک میلیون و ۱۸۷هزار دستگاه به یک میلیون ۶۱۰هزار دستگاه رسیده‌ایم.

برادران گفت: در زمینه تولید یخچال رشد ۹درصدی داشته‌ایم، به گونه‌ای که از ۲میلیون و ۲۸۰هزار به ۲میلیون و ۴۸۰هزار دستگاه رسیده‌ایم.

برادران با تأکید بر اینکه نباید به نام تولید، تولیدنما‌ها محصولات را فقط مونتاژ کنند، بیان کرد: این مسئله نیز واردات و قاچاق محسوب می‌شود. کاهش ارز بری از ۵/۱میلیارد دلار به ۲/۱میلیارد دلار در حوزه محصولات خانگی از طریق افزایش عمق ساخت داخل منجر به صرفه جویی ارزی شده است و این نشان میدهد که اگرچه افزایش تولید داشته‌ایم، اما در حوزه واردات قطعات شاهد کاهش بوده‌ایم.

معاون وزیر صمت گفت: ما الان در بسیاری از حوزه‌ها شاهد افزایش قیمت هستیم و مواداولیه بسیاری از محصولات باتوجه به افزایش قیمت‌ها دچار چالش شده است و این موضوع کار را برای تولیدکنندگان داخلی سخت میکند.

وی اظهار داشت: در برخی حوزه‌ها با کمبود نیروی کار مواجه هستیم، اما امیدواریم با افزایش دستمزد‌ها این مسئله رفع شود و افراد حوزه‌های صنعتی را به دلالی ترجیح دهند.

برادران با اشاره به آمار واحد‌های فعال و راکد صنعتی، عنوان کرد: ۷۳هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که این واحد‌ها از وزارت صمت مجوز دارند، از این تعداد ۱۲هزار واحد راکد است که طی سال گذشته ۲هزار و ۷۰۰واحد از تعداد واحد‌های راکد راه‌اندازی شد. در طول فعالیت دولت سیزدهم یکهزار و ۲۰۰واحد فعال شده است.

وی با تأکید بر اینکه موضوع سرمایه در گردش دغدغه اصلی واحد‌های تولیدی است، گفت: آثار برخی تصمیمات غلط گذشته شاید تا دوسال در فرآیند‌های تولید و مصرف وجود داشته باشد، اما آنچه مهم است باید فرآیند‌ها را به سمت تولید ببریم. در سال‌های گذشته در کشور ما ضد تولید عمل شده است و حتی تولید و کاهش تولید داشته‌ایم؛ البته با تغییرات در نظام بانکی در بانک‌های مختلف شاهد اصلاح فرآیند‌ها هستیم و همکاری خوبی با وزارت اقتصاد و مجموعه بانک مرکزی داریم.

برادران با اشاره به تأمین مالی زنجیره‌های تولید افزود: موضوع تأمین مالی زنجیره‌ای نیز کار مشترک بین وزارت صمت و اقتصاد و بانک مرکزی است که به پرداخت تسهیلات هدفمند کمک میکند و در حال حاضر سند راهبردی لوازم خانگی تدوین و این سند در ماه آینده ابلاغ می شود.

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *