چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 7:15 قبل از ظهر

برای اجرایی شدن هر طرح بین‌المللی به برجام و اف‌ای‌تی‌اف نیاز است.

برای اجرایی شدن هر طرح بین‌المللی به برجام و اف‌ای‌تی‌اف نیاز است.

مهراد عباد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران:
با وضعیت فعلی که هنوز برجام امضا نشده و خبری از پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف نیست، امیدی به عملیاتی شدن طرح‌هایی مانند احیای خط لوله صادرات گاز به عمان یا توسعه میدان مشترک هنگام توسط دو کشور وجود ندارد. هر زمان برجام و اف‌ای‌تی‌اف امضا شد، می‌توان به اجرایی شدن پروژه‌های بین‌المللی امید داشت.

باید توجه کرد که ایران طی سال‌های تحریم از تکنولوژی و مراودات دنیا عقب مانده است. حوزه بازرگانی خارجی در دنیا طی ۵ تا ۱۰سال گذشته با تحولات زیادی همراه بوده و فقط به عنوان یک نمونه، نظام بانکی ایران به شدت عقب مانده است. مدت زیادی است که بازرگانان ایرانی نتوانسته‌اند یک ال‌سی ساده باز کنند.

ما در جذب سرمایه‌گذاری خارجی مشکل داریم و انتقال پول و تکنولوژی هم مسایل خاص خود را دارد. بنابراین اکنون زود است که بخواهیم درباره عملیاتی شدن طرح احیای خط لوله صادرات گاز به عمان صحبت کنیم. البته اینکه روی این طرح کار کارشناسی صورت بگیرد، خوب است و می‌تواند در آینده به کار آید. به هرحال عمان همسایه استراتژیک ماست و از طریق آن در آینده می‌توان به آفریقا و حتی اروپا گاز صادر کرد.

با این حال باید در نظر داشت که صادرات گاز از طریق خطوط لوله دیگر منسوخ شده چرا که هزینه ساخت و نگهداری ‌آن بالاست. تکنولوژی‌های جدیدی برای این نوع صادرات وجود دارد، به همین دلیل هم باید به دنبال آنها باشیم تا اگر در آینده نزدیک روسیه از بازار اروپا حذف شد، بتوانیم صادرات گاز به اروپا را راحت‌تر انجام دهیم.

 

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *