تبلیغات سراها غیرواقعی است
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: دلیل اصلی مردم برای خرید از این سراها، تبلیغات غیرواقعی است.
به گزارش ماتریکس، محمدحسین اسلامیان درباره وضعیت تولید لوازم خانگی در سال1403 توضیح داد: در سه ماه پایانی سال، روزهای متعددی به دلیل برودت هوا یا آلودگی هوا تعطیل شد که این اتفاق تاثیر چشمگیری بر بخش تولید گذاشت و تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، روند کاهشی پیدا کرد.
او ادامه داد: از طرفی، تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد. باتوجه به کاهش قدرت خرید مردم، بازار لوازم خانگی در وضعیت رکود قرار گرفت. در چنین شرایطی اگر تقاضایی در بازار ایجاد میشد، قطعاً چالشهای زیادی برای بازار لوازم خانگی به وجود میآمد.
اسلامیان اضافه کرد: در 9ماه اول سال، هرچند ناترازی انرژی و مشکل قطعی برق حاکم بود، با این حال، تولید وضعیت بهتری داشت. در سه ماه پایانی سال وضعیت ناترازی انرژی و تعطیلیها به اوج رسید و باعث شد تا کارخانهها یا به طور کامل در برخی روزها تعطیل شوند یا فقط بخشهای محدودی فعالیت کنند.
نایبرئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره افزایش قیمت لوازم خانگی گفت: در سال1403، قیمت لوازم خانگی بین 10 تا 15درصد رشد کرد که دلیل اصلی آن افزایش نرخ ارز بهویژه در شش ماه دوم سال بود. زیرا افزایش نرخ ارز نقش بسزایی در قیمت نهایی مواد اولیه کارخانهها دارد، در نتیجه به دلیل بالا رفتن قیمت مواداولیه، تولیدات داخلی هم افزایش قیمت 10 تا 15درصدی را بر محضولات خود اعمال کردند.
اسلامیان درباره وضعیت تولید لوازم خانگی در سال1404 پیشبینی کرد: در حال حاضر زیرساختهای افزایش تولید فراهم شده و برنامهریزیهای لازم برای رشد تولید صورت گرفته است. اگر قیمت ارز نوسان چشمگیری نداشته باشد و هزینه مواداولیه هم افزایش پیدا نکند، قطعاً در سال1404، تولید روند صعودی پیدا میکند.
این فعال صنفی درباره وضعیت قیمت لوازم خانگی در سال جدید توضیح داد: در صورتی که مواردی نظیر هرینههای تولید، حقوق و دستمزد و حاملهای انرژی ثبات نسبی داشته باشند، قیمت لوازم خانگی هم افزایش پیدا نمیکند.
اسلامیان درباره وضعیت واردات در سال جدید تشریح کرد: در سال1403 ممنوعیت واردات برخی از انواع لوازم خانگی کوچک نظیر لوازم آشپزخانه، کولر گازی، اتو، سشوار و… برداشته شد و تجار میتوانند براحتی این محصولات را وارد کنند. امید است در سال1404 هم ممنوعیت سایر اقلام لوازم خانگی برداشته شود تا بازار لوازم خانگی جنبه رقابتی پیدا کند.
او درباره وضعیت تقاضا در سال جدید گفت با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، احتمال افزایش تقاضا از سوی مشتریان بسیار پایین است.
اسلامیان درباره وضعیت خرید قسطی لوازم خانگی از سراها توضیح داد: علاوه بر امکان خرید قسطی از این فروشگاهها، دلیل اصلی مردم برای خرید از این سراها، تبلیغات غیرواقعی است. اگر امکان مقایسه قیمت سراها و بازار برای مصرفکننده واقعی وجود داشت، قطعاً از سراها برای خرید لوازم خانگی استفاده نمیکرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، برخی از مشتریان کالاهایی را که از سراها خریداری کردهاند در بازار به فروش میرسانند و از شرایط اقساطی آن برای امور مورد نظر خود استفاده میکنند. بنابراین بسیاری از کالاهای خریداریشده از سراها، از سوی مردم نصب و استفاده نمیشود.
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی در پایان گفت: پیشبینی میشود تا زمانی که این تبلیغات وجود دارد و امکان مقایسه فراهم نباشد، همچنین وام بانکی مورد نیاز مردم به آنها پرداخت نشود، مردم هم از این روشها برای حل مشکلات خود استفاده میکنند./تجارتنیوز