چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 4:20 قبل از ظهر

تخصیص ارز و سیاست‌های دولت، تولید را زمینگیر کرد

تخصیص ارز و سیاست‌های دولت، تولید را زمینگیر کرد

مدیرعامل شرکت ناسیونال‌ایران گفت: مواداولیه به کشور وارد نمی‌شود، بانک‌ها وام نمی‌دهند و تمامی این موارد باعث شده تا تولید زمین‌گیر شود.

به گزارش ماتریکس، شاهین علی‌محمدی با بیان اینکه تحریم تا ابتدای امسال به مقدار زیادی به عنوان یک فرصت قلمداد می‌شد و تولیدی‌ها به خصوص در صنعت لوازم خانگی افزایش تولید داشتند، افزود: بر اساس آمار رسمی تولید لوازم خانگی از سال۱۳۹۷ که واردات لوازم خانگی ممنوع شد هر سال ۲۰ تا ۳۰درصد افزایش تولید را شاهد بودیم.

مدیرعامل شرکت تولیپس گفت: امروز دومین صنعت پیشران کشور پس از خودرو هستیم و بیش از نیم میلیون نفر در این صنعت اشتغال دارند، اما از ابتدای امسال دچار مشکلات بسیاری به علل سیاسی و… شده‌ایم و بانک‌ها نیز شرایط انقباضی داشته و وامی به تولیدکننده پرداخت نکردند تا شاید اینطور تورم و میزان نقدینگی را در کنترل داشته باشند.

وی تاکید کرد: تخصیص ارز در گذشته هر ۱۰روز یکبار بود، پس از گذشت مدت زمانی به ۷۰روز رسید و امروزه هم که اصلا مشخص نیست که چه زمانی می‌توانیم ارز را تحویل بگیریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های درباره تخصیص ارز و سیاست‌های دولت، گفت: بزرگترین مشکل در تخصیص ارز، به ویژه در ماه‌های اخیر، به وجود آمده است. دولت در مهر و آبان ماه بخشی از ارزهای مورد نیاز را پرداخت کرده‌اند. گفته شده که از ابتدای دی ماه، سامانه نیما به طور کلی در حال حذف شدن است و تولیدکنندگان مجبور به خرید ارز با نرخ آزاد هستند که این امر به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود.

علی محمدی با اشاره به عدم وجود نقدینگی کافی برای خرید ارز، گفت: متاسفانه سیاست‌های انقباضی بانک‌ها در تامین نقدینگی به مشکلات تولیدکنندگان افزوده است.

وی با اشاره به رکود اقتصادی و عدم وجود خریدار در بازار، گفت: از دولت باید به واقعیت‌های تولید توجه کند. متاسفانه تصمیمات خلق‌الساعه دولت اصلی‌ترین مانع تولید است. به طوریکه دولت ناگهانی اقدام به ممنوعیت تولید جاروبرقی‌های بالای ۱۶۰۰وات به منظور صرفه‌جویی در مصرف برق می‌گیرد.

وی ادامه داد: این تصمیم، غیرمنطقی است و معتقدیم که بهتر بود دولت به جای این تصمیمات، به سراغ وسایل پرکاربردتری مانند کولرهای گازی و بخاری‌ها می‌رفت؛ چراکه این تصمیمات میتواند به افزایش قاچاق کالاهای خارجی منجر شود و در نهایت به تولید داخلی آسیب بزند.

مدیرعامل شرکت تولیپس اظهار کرد: متاسفانه سیاست‌های فعلی دولت به سمت تولید نیست و از مسئولان می‌خواهیم که به واقعیت‌های تولید توجه بیشتری داشته باشند.

علی‌محمدی با اشاره به اینکه علی‌رغم داخلی‌سازی‌ها باز هم امکان ادعای اینکه هیچ نیازی به خارج نداریم را نمی‌توانیم داشته باشیم، ادامه داد: مواداولیه مورد نیاز صنایع و تولیدکنندگان باید از کشورهای خارجی تامین کننده وارد شود.

علی محمدی افزود: از خردادماه امسال، به دلیل عدم واردات کافی، تولید دچار مشکل شده است. مسئولین اما با وعده‌ اینکه یک هفته تا دو هفته دیگر جلسه برگزار می‌شود و عدم تحقق این وعده کار را به امروز و فردایی بی‌نتیجه کشاندند و تولید را زمین‌گیر کردند.

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *