تولید پنل زیر 30میلیون دستگاه توجیه اقتصادی ندارد.
دبیر انجمن صوتی و تصویری گفت: در تمام دنیا فقط 7کارخانه پنل ساز وجود دارد و این محصول را تولید میکنند در حالی که 450کارخانه تولیدکننده تلویزیون فعالیت میکنند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدرضا شهیدی افزود: تولید پنل با تولید تلویزیون کلا متفاوت است و الزاما تولید پنل فقط مختص تلویزیون نیست ودر تبلت،لب تاپ و تلفن همراه کاربرد دارد.
وی گفت: تولید پنل باید در مقیاس بالا باشد تا صرفه اقتصادی داشته باشد بنابراین تولید پنل زیر 30میلیون دستگاه توجیه اقتصادی ندارد.
شهیدی بیان کرد: کل تلویزیونی تولیدی در کشور حداکثر حدود 2میلیون دستگاه در سال است و اگر شرکتی زیر 30میلیون پنل تولید کند از نظر اقتصادی به صرفه نخواهد بود.
دبیر انجمن صوتی و تصویری خاطرنشان کرد: پنل نه تنها در ایران بلکه کشورهای کره، ژاپن، آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس هم آن را تولید نمیکنند و فقط چین و تایوان این تولید را انجام میدهند که میزان رقم آنها بالای 30میلیون دستگاه است.
وی تصریح کرد: در موضوع پنل اصلا بحث داخلی سازی مطرح نیست زمانی که ما دومیلیون دستگاه تولید تلویزیون داریم حتی اگر تکنولوژی آن را هم وارد کنیم تولید این محصول چه منفعتی برای کشور دارد در حالی که زیر 30میلیون دستگاه هیچ صرفه اقتصادی ندارد و منجر به ورشکست شدن تولیدکننده میشود.
شهیدی تاکید کرد: چندین سال است که در این زمینه کشور تحریم است اما با راههای مختلفی آن را تهیه میکنیم.
دبیر انجمن صوتی و تصویری افزود: داخلی سازی در حد توان فنی و تکنولوژی باید انجام شود همانطور که در بسیاری از لوازم خانگی تکنولوژی و کارخانه آن را در کشور داریم و در حال تولید هستیم اما در برخی موارد اصلا لزومی برای تولید داخل وجود ندارد که یکی از این موارد تولید پنل است.
وی درباره داخلی سازی صفر تا 100 یک محصول گفت: در هیچ کشوری این موضوع اجرا نمیشود بلکه باید قطعه سازی رونق داشته باشد تا یک تولیدکننده به دنبال تولید همه قطعات نرود و بتواند از شرکتهای مختلف آنها را تامین کند.
شهیدی درباره تاثیر این موضوع بر کاهش هزینه واحد تولیدی اظهار کرد: این موضوع بستگی به قطعه موردنظر دارد برخی از قطعات در کشور از واردات ارزانتر تولید میشود بنابراین باید در داخل تامین شود اما اگر ظرفیت نداشته باشیم و واحد تولیدی به دنبال تولید آن برود قطعا هزینه افزایش مییابد.دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری بیان کرد: اصل تقسیم کار که 5هزار سال پیش ایجاد شد برای این بود که افراد کارهای مختلف انجام دهند تا بتوانند با هم تبادل کنند دلیلی ندارد بخواهیم این اصول را زیرسئوال ببریم و بخواهیم یک تولیدکننده همه قطعات را خود تولید کند.
وی تصریح کرد: در حالیکه ظرفیت تولید تلویزیون در کشور 4میلیون دستگاه است اما به دلیل ورود کالای قاچاق در حال حاضر میزان تولید تلویزیون در کشور حدود یک میلیون 300 هزار تا 400 هزار دستگاه است.
شهیدی درباره قیمت تلویزیون در سال آینده گفت: این موضوع بستگی به نرخ ارز دارد و اگر نرخ ارز کمی افزایش یابد قطعا قیمت تلویزیون زیاد افزایش نخواهد داشت./تیتر۲۰