جنس قاچاق شبانه به دست مردم میرسد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در رکود کامل به سر میبرد گفت: کالاهای قاچاق بدون پرداخت مالیات و بیدردسر به صورت شبانه به دست مردم میرسد.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، امیر خانجانی خانجانی اظهار داشت: با توجه به اینکه مواد اولیه تولید بسیاری از لوازم خانگی از خارج از کشور تأمین میشود بنابراین نرخ این کالاها هم تابع قیمت ارز است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نرخ ارز نوسانات زیادی داشته است تصریح کرد: همین امر عامل اصلی گرانی سرسام آور کالاهای خانگی بوده است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با تأکید بر اینکه گرانی کالاها سبب کاهش قدرت خرید مردم شده است اظهار داشت: بسیاری از مردم توانایی خرید لوازم مورد نیاز زندگی خود را ندارند و همین کاهش تقاضا اقتصاد و معیشت صنف فروش لوازم خانگی همدان را تحت تاثیر قرار داده است.
خانجانی با اشاره به اینکه آن دسته از مردم هم که تصمیم به خرید کالا دارند به سمت کالاهای قاچاق و خارجی هدایت میشوند تصریح کرد: افرادی ناشناس در خارج استان از طریق کانالهای مجازی اقدام به فروش انواع لوازم خانگی با برند به ظاهر خارجی میکنند.
وی افزود: بدون شک این فروشندگان مالیات و هزینه اضافی پرداخت نمیکنند و همین امر باعث شده با قیمتی پایین تر از سطح بازار کالاهای خانگی را به مردم عرضه کنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با بیان اینکه فروش کالاهای قاچاق ضربه محکمی به همکارانم وارد کرده است اظهار داشت: وقتی بیش از سه سال از ممنوعیت واردات کالاهای خارجی میگذرد پس باید با واردات قاچاق آن هم برخوردی جدی صورت بگیرد.
خانجانی با تأکید بر اینکه بخش بزرگی از کالاهای خارجی قاچاق که به دست مردم میرسد تقلبی است تصریح کرد: در بسیاری از موارد کالاهای ایرانی در کارتن خارجی و برند تقلبی به عنوان جنس خارجی به مردم فروخته میشود.
وی با بیان اینکه مردم تنها از طریق یک شماره تماس اقدام به خرید کالای قاچاق میکنند و هیچ تضمینی هم برای سلامت آن کالا وجود ندارد گفت: مسئولان باید برای حل این مشکل ورود جدی کنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان با اعلام اینکه کیفیت کالاهای ایرانی را تایید میکنم اظهار داشت: سهم عمدهای از کالاهای موجود در بازار مربوط به تولیدات داخلی است.
خانجانی با بیان اینکه همکاران ما بخاطر فضای رقابتی و کاهش قدرت خرید مردم مجبور به کاهش سودهای دریافتی خود هستند تصریح کرد: سود قانونی فروشندگان بین 7 تا 10درصد است اما آنچه آنها دریافت میکنند بسیار کمتر از این مبلغ است.
وی با تأکید بر اینکه بیماری کرونا خسارات سنگینی به صنف لوازم خانگی وارد کرده است گفت: با این حال هیچ گونه حمایتی از ما نشده و اقتصاد و معیشت این صنف در حال نابودی است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی همدان در پاسخ به این سوال که چرا وقتی یک کالا به قیمت قبل خریداری شده برای مشتری به نرخ روز حساب و فروخته میشود تصریح کرد: کالاهای موجود در انبار هر فروشگاه سرمایه اصلی آن است و واحدها برای حفظ ارزش سرمایه مجبور به بروزرسانی قیمت آن هستند.
خانجانی افزود: فرض کنید یک یخچال در سال گذشته به نرخ 10میلیون تومان خریداری شده و امسال نرخ آن به 15میلیون رسیده است، اگر فروشنده آن را به قیمت قبل بفروشد بدون شک باید برای خرید یخچال جدید پنج میلیون تومان از جیب خود هزینه کند.
وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی و معیشتی نا به سامان واحدها سبب تغییر شغل آنها میشودعنوان کرد: متاسفانه از سال گذشته تاکنون چندین مورد از کاسبان اقدام به ابطال پروانه کسب خود کردهاند./تسنیم