دانیالی: یخچال، لباسشویی، اجاق و تلویزیون گران نخواهد شد!
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، اجاق مبله و تلویزیون، علیرغم خواسته تولیدکنندگان مبنی بر افزایش قیمت، گران نمیشوند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، علیرضا محمدی دانیالی در مورد گرانی در بازار لوازم خانگی گفت: وقتی ۵۰درصد تورم رسمی اعلام میشود باید انتظار داشته باشیم که به نسبت تورم اعلام شده، کالاها نیز گران شود و لوازم خانگی نیز از این موضوع مجزا نیست. طبق آمارهای رسمی بانک مرکزی تورم ماهانه در خصوص لوازم خانگی فروردین امسال به اسفند سال گذشته ۲.۷درصد گران شده است که این مقدار گرانی پایینتر از متوسط تورم ماهانه در کشور که ۳.۷ درصد(فروردین امسال نسبت به اسفند سال گذشته) است.
دانیالی ادامه داد: شاید عدهای متصور باشند که گرانیها به نفع تولیدکنندگان است اما اینطور نیست و گرانی لوازم خانگی نه تنها به نفع تولیدکنندگان نیست بلکه ضرر هم میکنند و مانند همه مردم بازنده تورم هستند.
وی در پاسخ به این سوال که از ابتدای سال قیمت لوازم خانگی چندبار گران شده است، اظهار کرد: افزایش قیمت ۵کالای قیمتگذاری پیشینی(اقلامی که برای افزایش قیمت باید از سازمان حمایت مجوز بگیرند که شامل یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، اجاق مبله و تلویزیون میشود) علیرغم خواسته تولیدکنندگان با مخالفت سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان روبهرو شده است. خیلی از شرکتها مدارک خود را نیز به این سازمان مبنی بر افزایش قیمت ارسال کردهاند اما هنوز موافقتی صورت نپذیرفته است. موافقتهایی هم که صورت گرفته بسیار کم بوده است. در صورت موافقت سازمان حمایت این شرکتها مجازند ۱۷درصد روی محصولات خود بکشند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: همانطور که مردم به بازار میروند و با گرانی مواجه میشوند، تولیدکنندگان نیز برای خرید مواداولیه به بازار میروند و با گرانیها مواجه میشوند. نرخ ارز، قیمت مواداولیه داخلی، حقوق و دستمزد، حمل و نقل، مالیاتهای مختلف، حقوق گمرکی، تورم جاری و… در مقایسه با سال گذشته بالا رفته و همین موضوع موجب شده تا این صنف هم بخواهد روی به افزایش قیمت محصولات خود بیاورد گرچه رقابت بین تولیدکنندگان نخواهد گذاشت قیمت افزایش سرسام آوری پیدا کند چون تولیدکنندهای که بخواهد محصولش را گران بفروشد عملا خود را از بازار رقابت خارج میکند و بازارش را از دست میدهد. در بازار راکد لوازم خانگی گرانی بیشتر اندک تقاضای بازار را هم فراری میدهد. لذا آنچه روشن است این است که دولت باید برای مشکلات اقتصادی کلان راه حلهای اقتصادی کلان در نظر بگیرد و ریشه تورم را بخشکاند تا دودش نه به چشم تولیدکننده برود نه مصرفکننده. تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نمیتوانند نقشی در مهار تورم داشته باشند. در اولین قدم باید قیمت مواداولیه تولید صنعت لوازم خانگی مهار شود تا بتوان کالا را تامین کرد و مانع رشد بیرویه قیمتها در این صنعت شد و این کنترل هم تنها از مجرای کنترل و ثبات نرخ ارز با گشایش در مناسبات میسر خواهد بود./همشهری آنلاین