۶۵درصد لوازم خانگی کشور ساخت داخل است
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی از افزایش ۶۵درصدی تولید لوازم خانگی ساخت داخل خبر داد.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، عباس هاشمی در رادیو اقتصاد گفت: در صنعت لوازم خانگی کشور در دهه اخیر به لحاظ كمی پیشرفت های خوبی را شاهد بودیم به طوری که از سال ۹۶ با ۸میلیون دستگاه در گروه های كالایی به ۱۸میلیون تولید انواع لوازم خانگی دست یافتیم. ولی در تولید سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ افزایش هشت درصدی را شاهد بودیم كه ۶۵درصد آن با عمق ساخت داخلی همراه بوده است.
او افزود: در حال حاضر در برخی از تولیدات لوازم داخلی تا ۱۰۰درصد و در برخی كمتر تولید داخلی داشتیم كه البته كولر گازی و ماشین ظرفشویی از جمله كالاهایی بود كه با افزایش تولید همراه بوده است.
هاشمی اضافه کرد: در خیلی از واحدهای تولیدی مراكز فناوری و نوآوری مستقلی ایجاد شده كه تحول آفرین بوده و شبكه خدمات پس از فروش گسترده شده ولی دولت در حكمرانی صادرات باید حمایت و بسته های تشویقی مطلوب ارائه دهد. در حالیكه مشوق های صادراتی و عوارض گمركی در دولت انجام نمیشود.
به گفته دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در تعاملات جهانی باید چاره اندیشی كرد چون در تامین و ارزش به دلیل محدودیتها و تحریمها جهشی وجود ندارد، لذا با پیدا كردن جایگاه ها و مزیتهای مطلوبِ همصدایی به توسعه صادرات دست خواهیم یافت.
وی گفت: زمانیكه قدرت خرید مردم كاهش یابد اولویت های خرید تغییر میكند، توان خرید مردم مشكل كلان كشور است كه با روشهای تامین مالی و حمایت های دولتی باید در این خصوص تدبیر شود.
هاشمی افزود: تامین مواداولیه واحدهای تولیدی با شركت های فولادی و نفتی باید اعتباری شود، قیمت های كشف شده بورس ساز و كار مناسبی برای تولیدكننده ندارد و بازار مزایده ای محسوب می شود كه در دریافت مواد اولیه مزیتی ندارد و از عوامل گران شدن كالاست.
وی تصریح کرد: شبكه بانكی باید اتصال منطقی با كشورهای مختلف را داشته و برقرار کند تا موانع بیرونی و مشكلات داخلی مرتفع شود. سهم صنعت از جی دی پی كشور ۱۳درصد است در حالیكه صنعت از سهم مالیاتی كه پرداخت میكند ۶۸درصد است كه متناسب نیست. چون تولید هم هزینه هایی دارد كه به جهش تولید نمیرسد.