در تمام کشورهای صنعتی، محصول را طراحی و تولید قطعات را واگذار میکنند.
دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک گفت: در تمام کشورهای صنعتی دنیا، شرکتها و برندهای بسیار معروف هم محصول را طراحی و تولید قطعات را به شرکتهای خوب تولیدکننده قطعه واگذار و در محلهای مختلف مونتاژ میکنند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، ابوالقاسم شانهساز درباره تفاوت بین تولید لوازم خانگی و مونتاژ آن، گفت: اگر در کارخانهای تمام قطعات مورد نیاز یک محصول در داخل همان واحد ساخته و مونتاژ شود را تولید میگویند اما اگر قطعات یک محصول در خارج از کارخانه تولید و در محل برند سرهم شود اصطلاحا مونتاژ گفته میشود حالا ممکن است این قطعات در داخل کشور ساخته شود ولی محل مونتاژ جای دیگری در کشور باشد که باز هم تولید داخل محسوب میشود ولی اگر قطعات از خارج از کشور وارد شود و در داخل سرهم شود مونتاژ گفته میشود.
ایشان درباره تناسب تولید و واردات قطعات لوازم خانگی در کشور توضیح داد: در ایران در بعضی از محصولات تا 70درصد کالا در داخل کشور تولید و 30درصد آن از خارج از کشور تامین میشود. در بعضی از محصولات به دلیل نبود صرفه اقتصادی با توجه به تیراژ و نیاز کشور، قطعات از خارج از کشور وارد و در داخل مونتاژ میشود؛ به طور مثال در تولید یخچال، کمپرسور آن به دلیل اینکه کل نیاز کشور به اندازه تولید اقتصادی واحد تولید کمپرسورسازی نیست توجیه اقتصادی ندارد حتی دو واحد تولید کمپرسور در داخل ایجاد شد که به دلیل نبود توجیه اقتصادی تعطیل شدند.
شانهساز افزود: البته در محصولات مختلف این مورد تفاوت دارد و مثلا در تولید بخاری گازی تقریبا 100درصد آن در داخل تولید میشود اما در تولید تلویزیون این مساله به اینگونه نیست و 80درصد قطعات آن از خارج وارد و در کشور مونتاژ میشود. در تولید لوازم خانگی کوچک هم وضع به همین صورت است و مثلا در تولید جاروبرقی تقریبا 85درصد آن داخلی است ولی در تولید تصفیه هوا 90درصد قطعات آن از خارج وارد میشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی کوچک درباره روند جهانی اینگونه تولید، گفت: این رسم و عرفی است که در تمام دنیا وجود دارد و مختص ایران هم نیست. در تمام کشورهای صنعتی دنیا، شرکتها و برندهای بسیار معروف هم محصول را طراحی و تولید قطعات را به شرکتهای خوب تولیدکننده قطعه واگذار و در محلهای مختلف مونتاژ میکنند.
شانهساز در پاسخ این سوال که آیا با وجود وارد کردن بالای 70درصد قطعات یک محصول به کشور و مونتاژ آن در داخل بازهم تولید و مونتاژ آن بهتر و باصرفهتر است یا وارد کردن کالای تمام شده؟ گفت: گذشته از مساله اشتغالزایی تولید در کشور، بازهم صرفه اقتصادی با تولید در داخل است و بهتر از وارد کردن کالای تمام شده خارجی است./رکنا