راغفر: واردات لوازم خانگی و خودرو کارکرده فاجعه است!
یک اقتصاددان، گفت: منابع ارزی کشور برای تولیدات داخل هم کافی نیست پس چرا این ارز باید برای واردات خودرو اختصاص پیدا کند، چرا این ارز باید برای واردات کالای لوکس لوازم خانگی که امکان تولید آن در کشور وجور دارد هزینه شود؟
به گزارش شبکه لوازم خانگی، حسین راغفر با اعلام اینکه واردات اقتصاد کشور را از درون نابود و منافع ملی را به شدت تهدید میکند، افزود: درحقیقت واردات کالایی که امکان ساخت آن در داخل کشور وجود دارد خیانت به جامعه است، اما باید پرسید چرا درحالیکه میتوان بسیاری از کالاهای مصرفی مورد نیاز مردم را در داخل کشور تولید کرد بازهم عدهای اصرار به واردات دارند؟
وی تصریح کرد: چرا درحالیکه منابع ارزی کشور باید روی واردات ماشینآلات صنعتی و رشد و توسعه تولید کشور متمرکز باشد عدهای به واردات چراغ سبز نشان میدهند؟
راغفر توضیح داد: شفاف و واضح است، واردکنندهها اصلیترین نهادهای قدرت هستند که برای آنها منافع بزرگی در واردات کالای نهایی وجود دارد و از این جریان سود چند هزار میلیاردی میبرند.
راغفر بیان کرد: در حال حاضر زمزمه واردات لوازم خانگی به گوش میرسد، اما فقط این صنعت نیست، درباره خودرو هم همین اتفاق افتاده و ملاحظه میشود که چه فاجعهای در ارتباط با واردات خودروی خارجی کارکرده در حال رخ دادن است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مردم کشورهای عربی به واسطه ثروت و شرایط رفاهی چشمگیر، هرسال مدل خودروهای خود را به روز میکنند و خودروهای قبلی را با قیمت ناچیز میفروشند، از این طرف کشور ما با قیمت ناچیز خودروهای دست دوم وارد میکند و اینجا با قیمتهای گزاف به مردم میفروشند.
وی افزود: خودروی 13هزار دلاری وارد میکنند و داخل کشور 40هزار دلار میفروشند و پولهای کلان به دست می آروند و هزینههایی که باید صرف حمل و نقل عمومی کشور شود را بدین صورت به باد میدهند و ایران را به قبرستان خودروهای دست دوم تبدیل میکنند، این در حالی است که کسی در این فرایند پاسخگو نیست.
راغفر اضافه کرد: نمیتوان درباره واردات خودرو صحبت کرد و بعد به تاثیر آن بر رشد مصرفگرایی در جامعه و رشد دلالی و سفتهبازی در این عرصه توجه نکرد، در حالی که کسی پاسخگوی هزینههای گزاف ترافیک در کشور نیست، کسی پاسخگوی حجم بالای آلودگی درکشور نیست.
این اقتصاددان به موضوع اتلاف وقت میلیونها آدم در طول روز، اتلاف دهها میلیون لیتر بنزین و سوخت کشور نیز اشاره کرد و دلیل پاسخگو نبودن کسی در این زمینه را نفع بردن جریانهای مختلف از داخل کشور بیان کرد.
راغفر با بیان این که اطلاع داریم ارز برای واردات نهاده ها و مواداولیه برخی اقلام دارویی که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد، تخصیص داده نشده و داروی موردنظر در کشور کمیاب شده است، گفت: پس از این تصمیم بلافاصله افرادی اقدام به واردات همان دارو کردند و با 6برابر قیمت در داروخانهها به عنوان کالای وارداتی و داروی خارجی میفروشند.
استاد دانشگاه الزهرا با پرسش این سئوال که “چرا هیچکس از کالایی که در داخل امکان تولید دارد حمایت نمیکند؟” اضافه کرد: چون منافع گروههای مافیایی در اقتصاد کشور حکم میکند.
وی افزود: تا زمانیکه این اوضاع بر همین منوال است، نباید انتظار ایجاد شغل، ارزش افزوده و توسعه اقتصادی در کشور داشته باشیم و همه اینها در حد حرف باقی میماند و تا مشکلات در این کانونهای فسادخیز حل نشود، امکان هیچ پیشرفتی در اقتصاد کشور وجود ندارد.
راغفر همچنین تصریح کرد: منابع ارزی کشور برای تولیدات داخل هم کافی نیست پس چرا این ارز باید برای واردات خودرو اختصاص پیدا کند، چرا این ارز باید برای واردات کالای لوکس لوازم خانگی که امکان تولید آن در کشور وجور دارد هزینه شود؟
وی عنوان کرد: تأکید بر واردات به دلیل ایجاد رقابت حرف بیهوده است، چرا منابع ارزی باید صرف وارداتی شود که فقط چند درصد بالای جمعیتی درآمدی میتوانند از آن استفاده کنند؟ چرا گروههای خاصی منابع ارزی کشور را اتلاف میکنند؟ اگر ارز هست چرا به تولید دارو در داخل کشور داده نمیشود؟ چرا به اتوبوس و وسایل حمل و نقل عمومی داده نمیشود؟ چرا به حمل و نقل بین شهری تخصیص داده نمی شود؟ پاسخ واضح است چون تولید داخل برای خیلیها سود ندارد و اختصاص ارز به تولید داخل موجب ارتقای خدمات عمومی است، موجب اشتغالزایی است، موجب توسعه کشور است و برای برخی سودی ندارد خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد./تسنیم