سازمان استاندارد به دنبال افزایش کیفیت لوازم خانگی پرمصرف
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت:در واردات لوازم خانگی پرمصرف پلاسها را به ۲ پلاس و ۳ پلاس ارتقاء دادیم همچنین با کمک وزارت نیرو در بحث کالاهایی مثل کولر آبی را با استانداردهای جدید تدوین کردیم تا مصرف و تولید باهم بالانس شوند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، مهدی اسلامپناه با بیان اینکه جمهوری اسلامی یک نظام استاندارد صدساله دارد، گفت: نظام استانداردسازی ایران علیرغم فشارهای بینالمللی توانست در دو سال گذشته طی دو مرحله صعود در منطقه جایگاه اول، در آسیا پنجم و در جهان جایگاه بیستم را از آن خود کرده است.
وی تاکید کرد: تولیدکننده باید مقررات فنی تولید، مقررات فنی نهادهایی که به تولید نظارت دارند و همچنین استانداردهای داخلی پایبند باشد اما متاسفانه ما گرفتار عارضهای هستیم که بنگاههایمان به استانداردهای داخلی هم پایبند نیستند.
رئيس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه مسئولیت کیفیت در وهلهی اول برعهده تولید کننده است، خاطرنشان کرد: هر تولیدکنندهای، نسبت به کیفیت مسئولیت دارد و قانون هم این را حکم کرده است. تمام تلاشم در این برهه دفاع از حقوق مردم است و عبور از حق الناس مردم برای ما خط قرمز است.
اسلامپناه به روزآمد شدن استانداردها اشاره کرد و اظهار داشت: استانداردها شناور است روزآمد میشود، رو به جلو است و ارتقاء پیدا میکند، ما بعضا با بعضی از این مجموعهها اصرار دارند با استانداردهای 50سال پیش تولید کنند و در مقابل تغییر مقاومت میکنند که قانع کردن آنها دشوار است اما تلاش میکنیم در این فرآیند حق مصرفکننده ادا بشود هم تولید متوقف نشود.
وی از دیگر مصوبات شورای عالی استاندارد، استانداردسازی خدمات پس از فروش لوازم خانگی انرژیبر اعلام کرد که آیین نامه آن نوشته و ابلاغ شد. مسئولیت اجرای این استاندارد را وزارت صمت عهدهدار است و حسن نظارت را سازمان ملی استاندارد انجام میدهد، و اگر انحرافی در این مسیر باشد از آن جلوگیری کنیم.
رئيس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه تمام تلاشمان را نباید بگذاریم در حوزه تولید، باید بتوانیم مصرف را نیز مدیریت کنیم، ادامه داد: در واردات لوازم خانگی پرمصرف پلاسها را به ۲ پلاس و ۳ پلاس ارتقاء دادیم همچنین با کمک وزارت نیرو در بحث کالاهایی مثل کولر آبی، موتورهای کولر آبی را با استانداردهای جدید تدوین کردیم تا مصرف و تولید باهم بالانس شوند، تابستانی که پیش رو خواهیم داشت، کولرهای کم مصرف با موتورهای جدید استاندارد وارد بازار میشود و اثر خود را در حوزه انرژی و مصرف برق خواهد گذاشت.
رئيس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه رشد تولید نباید صرفاً متمرکز بر تحریک تقاضای داخلی باشد، توضیح داد: رشد تولید وقتی از آن نام میبریم که هر سال مقام معظم رهبری اشاره به رشد تولید و شعارهای اقتصادی سال دارند، میبایستی با کیفی شدن تولیدات و در واقع بزرگ شدن مقیاس تولید کشور در عرصه خارج از مرز یعنی فرامرزی به وقوع بپیوندند که این کار هم موجبات صادرات بیشتر، هم موجبات ارزآوری بیشتر برای کشور میشود. اگر ما رشد تولید را صرفاً در این ببینیم که ما تحریک تقاضای داخلی کنیم و مصرف گرایی را در داخل بخواهیم تقویت کنیم، تولید رشد نمیکند.
اسلام پناه با طرح این سئوال که چه تولیدی میتواند مقیاس رقابت پذیری داشته باشد؟ توضیح داد: تولیدی که کیفی باشد، هر تولیدی که امکان رقابت پذیری بازاراهای خارجی را ندارد کما این که محصولاتی که وارد کشور ما میشوند به هر ترتیبی حتی از مبادی غیررسمی وقتی در معرض انتخاب قرار میگیرند، آن مشتری است که تصمیم میگیرد کدام را بخرد. ما در یکی از این گزارشات نرخ کیفیت به این تحلیل رسیدیم که آنجایی که تولیدات داخلی ما از کیفیت خوبی برخوردار است، مردم در انتخاب مشابه خارجیاش تولید داخلی را ترجیح میدهند. مردم از یک فهم و نگاه عمیقی نسبت به این مسائل برخوردارند، این شعار نیست، این عمل است و ما به این دادهها رسیدیم و آنها تحلیل کردیم.