شهیدی: قاچاق با دلار ۴۲۰۰تومانی در حال تامین مالی است.
دبیر انجمن صوتی و تصویری گفت: تامین مالی قاچاق با ارز خیلی ارزان یعنی در حد ۴۲۰۰تومان در حال انجام است. در نتیجه کسانی که کالای قاچاق انجام میدهند آنقدر سودهای کلان کسب کردهاند که دیگر به سودهای اندک راضی نباشند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدرضا شهیدی در خصوص قاچاق لوازم خانگی گفت: عملا ارزی که به کالای قاچاق تخصیص داده میشود ، ارز ۴هزار و دویست تومانی است. زیرا روزانه ۱۵هزار لیتر بنزین و گازوییل از کشور قاچاق میشود. وقتی بنزین در ایران ۳هزار تومان و آن طرف آب یک دلار باشد، یعنی فردی که چنین کالایی را قاچاق میکند بیش از ده برابر سود نصیبش میشود.
وی افزود: بنابراین درحال حاضر تامین مالی قاچاق عملا در حال انجام است. یعنی قاچاقچی، تامین مالی ارز را با بردن سوخت و یا دارو و امثال اینها دارد انجام میدهد که قیمت اینها در ایران بسیار پایین است و میتوانند با قاچاق آنها ده برابر سود کسب کنند.
شهیدی تصریح کرد: برای اینکه این پول برگردد و قاچاقچی بتواند به چرخه قاچاق خود ادامه دهد کالاهایی را وارد میکنند که بین مردم پرطرفدار باشد. که از جمله چیزهایی که بین مردم طرفدار دارد، محصولات لوازم خانگی است. به خصوص تلویزیون که حجمش نسبت به قیمتش قاچاقپذیری بیشتری دارد اما درمورد یخچال چنین شرایطی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بنابراین تامین مالی با ارز خیلی ارزان یعنی در حد ۴۲۰۰تومان در حال انجام است. در نتیجه کسانی که کالای قاچاق انجام میدهند آنقدر سودهای کلان کسب کردهاند که دیگر به سودهای اندک راضی نباشند.
شهیدی خاطرنشان کرد: ازسوی دیگر شرایط نابرابر دیگری هم در بخش تولید وجود دارد که ۳۰درصد قیمت تولید محصولات تمام شدهمان پرداختهایی است که به دولت انجام میدهیم. یعنی ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده ،۸درصد موارد گمرکی، مالیات بر سود و عوارضهای مختلفی هم وجود دارد که به تولیدکنندگان تحمیل میشود.
وی افزود: درحالی که قاچاقچی هیچکدام از این موارد را ندارد و تقریبا از همه چیز معاف است اما تولیدکنندگان موارد زیادی را باید پرداخت کنند تا بتواند محصولی را به عرصه تولید برسانند.
دبیر انجمن صوتی و تصویری بیان کرد: بنابراین تولیدکنندگان در یک رقابت نابرابری قرار گرفتهاند، یعنی رقابتی بین محصولات تولید داخل با محصولاتی که به وفور به کشور وارد میشود.
وی در خصوص راهکارهای مقابله با قاچاق بیان کرد: به هرحال هر نوع قاچاقی که در کشور ایجاد میشود، واریزیهایشان از طریق بانکها صورت میپذیرد. یعنی برای واردکردن کالاهای قاچاق یکسری واریزها انجام میشود و قطعا شماره کارتی برای این مورد وجود دارد. درنتیجه بانک مرکزی به راحتی میتواند این موارد را رصد کند.
وی تاکید کرد: سازمان مالیاتی حساب صنعتگر و تاجران قانونی را مورد بررسی قرار میدهد و از آنها مالیات دریافت میکند. درنتیجه میتوانند حسابهایی که گردشهای میلیاردی دارند را مورد رصد قرار دهند و آنها را دنبال کنند.
شهیدی اظهار کرد: یکی از راههای بسیار موثر ، بررسی حساب همینگونه افراد است که میتوانند قاچاقچیان را شناسایی کنند. از سوی دیگر هم میتوانند مرزها و مبادی غیررسمی و روشهای غیرقانونی را شناسایی کنند. همچنین مرزهایی که توسط قاچاقچیان دور زده میشود را میتوانند مورد ارزیابی قرار دهند.
به گفته وی، دولت میتواند واردات غیرقانونی را با روشهای مختلف شناسایی کند و تمامی این موارد قابل کنترل هستند. ولی عمدتا راه مناسب برای شناسایی قاچاقچیان همان کنترل حسابهای بانکی است.
شهیدی تاکید کرد: بحث بر سر این است که یک رقابت برابر را با کالای قاچاق برای تولیدکنندگان ایرانی فراهم کنند. ما چیزی بیش از این را نمیخواهیم. چرا باید معافیتهای مالیاتی و گمرکی برای قاچاقچیان باشد و تمامی گرفتاریها نصیب تولیدکنندگان شود.
شهیدی ادامه داد: باید در وهله اول مشکلات تولیدکنندگان برطرف شده و موانع از پیش پای آنها برداشته شود تا محصولات ایرانی هم بتوانند با محصولات قاچاق خارجی رقابت کنند./بازار