شیرمحمدی: آماده حضور در بازارهای بینالمللی هستیم.
مدیرعامل شرکت مهیار البرز(تایسز) گفت: با تولید لوازم خانگی برند با استانداردهای جهانی و کیفیت مرغوب آماده حضور در بازارهای بینالمللی و رقابت با شرکتهای بزرگ میشویم.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، بهنام شیرمحمدی در پاسخ به این پرسش که “نمایشگاه اکسپوی ایران2023 برای شما بعنوان یک تولیدکننده لوازم خانگی چه دستاوردی داشت؟
گفت: یکی از رویدادهای بسیار خوبی که امسال در کشور برگزار شد نمایشگاه اکسپو بود. در چندسال اخیر بدلیل شرایط محدودکننده کرونا نمایشگاه ایران اکسپو برگزار نشده بود و پس از وقفه چند ساله این رویداد بینالمللی مجددا مورد استقبال قرار گرفت و تجار صنوف متعددی از کشورهای مختلف برای بازدید دعوت شده بودند و مزیت خوبی برای کشور بود و این شرایط را مهیا کرد تا با تجار خارجی مرتبط با صنعت لوازم خانگی هم مذاکرات رودررو داشته باشیم. با شرکت در نمایشگاه اکسپو توانستیم ارتباطات خوبی برقرار کنیم و بازرگانانی از کشورهای همسایه و اطراف، سوریه و عراق و عمان، روسیه، ازبکستان، آذربایجان، ارمنستان برای بازدید از نمایشگاه آمده بودند؛ مذاکرات خوبی انجام شد که در دوماه آینده نتایج آن مشخص خواهد شد. وقتی بازدیدکنندگان نمایشگاه، محصولات تایسز، قیمت و کیفیت آن را دیدند، استقبال بسیار خوبی کردند و مذاکرات درجهت صادرات محصولات صورت گرفت. همچنین ما میتوانیم مطابق با شرایط مقاصد صادراتی محصولات متنوعی ارائه کنیم؛ مثلا در کشور روسیه به کالای برقی نیاز داشتند و از ما خواستند محصولاتی باکاربری برق تولید کنیم و انرژی گاز به برق تبدیل شود و اجاق گاز برقی نیاز داشتند. در شرکت مهیار البرز با حدود سه دهه سابقه فعالیت در صنعت لوازم خانگی در ردیف معدود شرکتهای صادرکننده لوازم خانگی هستیم و از آنجاکه کشورهایی مانند چین و ترکیه از نظر قیمت پایین در این عرصه تقریبا بازارها را تسخیر کردهاند و ما به دلیل تحریم در شرایط بسیار سختی از نظر صادرات قرار داریم لذا تلاش خود را مضاعف کردهایم.
برای هوشمندسازی و استفاده از اینترنت اشیا در این واحد صنعتی و حضور در بازارهای جهانی چه اقدامی شده است؟
سوال خوبی است موضوع دیگری که برای ما بسیار اهمیت دارد تکنولوژی محوری شرکت است و اعتقاد داریم باید شرکت تکنولوژی خود را به گونهای تنظیم کند که با داشتن تجهیزات مدرن بتواند محصولاتی مشتری پسند و بروز تولید کند تا قابل رقابت در بازارهای جهانی با شرکتهای قدرتمند و برند باشد. در صنعت لوازم خانگی مواداولیه مانند ورق و فولاد در همه جای دنیا تقریبا یکسان است اما با تکنولوژی میتوان محصولی کارآمد و جدید تولید و مشتری جلب کرد و باید بتوان این مواداولیه را به تولید و محصول شاخصی با تکنولوژی بالا تبدیل کرد وقتی از نظر فولاد و شیشه و چدن و ورق فولاد شاخص هستیم باید بتوانیم این مواد را به تولید مناسب و محصول مورد توجه مشتری تبدیل کنیم و محصولی بروز تولید شود. وارد عرصه هوشمندسازی هم شدهایم و شرکتهای دانش بنیان و فناور را وارد کار کردهایم و درحال حاضر بعنوان یک شرکت فناور با نام تایسزتک فعالیت میکنیم و در پارک علم وفناوری حضور داریم و گامهای خوبی در دوسال اخیر در این عرصه برداشته شده است. در نمایشگاه اکسپو محصول جدید خود و IOT فرتوکار با حضور وزیرصمت رونمایی شد که این کار مزیتهای رقابتی زیادی برای شرکت ایجاد میکند و تولید محصولات جدید با مزیتهای بیشتر با ورود اینترنت اشیا در صنعت لوازم خانگی تحول آفرین است. با این تکنولوژی شما میتوانید با تلفن همراه، لوازم خانگی داخل خانه خود را کنترل کنید و چون این کار در کشورهای دیگر آغاز شده ما هم توانستیم اینترنت اشیا را بومیسازی کنیم که اتفاق خوبی در صنعت لوازم خانگی است.
آیا منع واردات موجب انحصار و کاهش کیفیت و افزایش قیمت محصولات نمیشود؟
از یک منظر شاید این سوال درست باشد اما وقتی شما وارد صنعت لوازم خانگی میشوید این نگاه تغییر میکند چون در تولید برخی کالاها حرف زیادی برای گفتن داریم و با کشورهای دیگر قابل رقابت هستیم و توان رقابت با بازار آزاد را داریم و امروز محصولات ما در ترکیه، عراق و لبنان بخوبی فروش دارد در حالی که امکان تهیه آن را از سایرکشورها هم دارند. این صنعت باخودرو قابل مقایسه نیست و ما ناچاریم خود را با شرایط وفق دهیم، در صنعت خودرو چون بخش دولتی ورود کرده کمی عقب ماندهایم و پیشرفت خوبی نداشتهایم اماکشورهایی که با بخش خصوصی اداره میشوند باید خود را با کیفیت و قیمت مناسب حفظ کنند. البته در لوازم خانگی هم هرجا بخش دولتی وارد شده نتوانسته از نظر کیفیت و قیمت خود را همانگ کند اما بخش خصوصی توانمند براحتی میتواند در بازار حضور داشته باشد.