غزنوی عنوان کرد: دور زدن ممنوعیت واردات توسط وزارت صمت دولت تدبیر و امید
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان با اشاره به وارداتی که از سال۹۷ تاکنون و در زمان ممنوعیت از کانالهای مختلف انجام شده، گفت: متأسفانه مصوبهای در وزارت صمت در مهرماه سال گذشته طی نامهای به مدیرکل صادرات و واردات ابلاغ شد که پیلهوران بهصورت تجمیعی میتوانند واردات داشته باشند، یعنی تا پیش از آن هر خانواده یک سهمیه برای ورود یک کالا را داشت.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، حمیدرضا غزنوی درباره اظهارات پورابراهیمی(رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس) در مورد اینکه ممنوعیت واردات مشروط به رشد کیفیت و کاهش قیمت باشد، اظهار کرد: از نظر آقای پورابراهیمی و نمایندگان مجلس در حمایت از صنعت تولید لوازمخانگی تشکر میکنیم اما پیشنهاد شود که نمایندگان مجلس از نزدیک با تکنولوژی و توان ساخت و مشکلات این صنعت آشنا شوند تا بهتر به زوایای مختلف آن واقف شوند و قدمی برای رشد بردارند.
وی ادامه داد: مجلس در سالهای گذشته به جز تقدیر و تشکر هیچ اقدام مثبتی که در این صنعت اثرگذار باشد، نداشته است؛ البته بیانیههای زیادی در این مدت در مجلس و در حمایت از صنعت لوازم خانگی و انزجار از کالاهای خارجی، خوانده شد و وعدههای زیادی برای حمایت داده شد، اما در عمل اجرای نشده است.
غزنوی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها گفتهاند که به پیشرفتهای صنعت لوارم خانگی واقف شدند، گفت: اگر مجلس و دولت انقلابی به وظایف خود در رابطه با صنعت پیشران لوازم خانگی بهصورت کامل و جامع عمل میکرد و در مقابل زیادهخواهیهای کره و بلوکه کردن پول کشور، اقداماتی شایسته از خود نشان میدادند، امروز تولیدکنندگان نباید برای این مشکلات به رهبری نامه مینوشتند.
غزنوی توضیح داد: امروز بیش از ۵۰۰کارخانه فعال تولید لوازم خانگی را در کشور داریم و رقابت بین این تولیدکنندگان شکلگرفته و همه به دنبال افزایش کیفیت، عرضه باقیمت مناسب و استفاده از آخرین تکنولوژی روزدنیا هستند؛ بنابراین رقابت بهاندازه کافی در این صنعت وجود دارد و زمینه برای پیشرفت هرچه بیشتر مهیا است.
وی بااشاره به مقایسه دوصنعت لوازم خانگی و خودرو در روزهای اخیر توضیح داد: صنعت خودروسازی در کشور ما دولتی، ولی صنعت لوازمخانگی در دست بخش خصوصی است؛ در خودروسازی ۹۵درصد بازار در دست همین دو خودروساز است و انحصار کامل بر بازار دارند، اما در صنایع لوازم خانگی بازار در دست این ۵۰۰تولیدکننده است و برای جلب رضایت مشتری بهاندازه کافی با هم در رقابت هستند.
غزنوی تصریح کرد: امروزه باشکل گرفتن دهکده جهانی، مردم از تکنولوژیهای روز دنیا با خبرند. اگر ما محصولی را تولید کنیم که ویژگیهای سایر محصولات روز دنیا مثل کیفیت و قیمت را نداشته باشد، مردم آن را نمیخرند. امروز تولید به شکلی انجام میشود که ذائقه مردم را در نظر دارد. در بعضی محصولات به قدری مراجعه برای خرید زیاد است که خود تولیدکنندگان از این حجم استقبال از کالای ایرانی تعجب میکند.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی بااشاره به مشکلات و گلایههایی که مردم از کیفیت و قیمت دارند، گفت: منکر مشکلات موجود نیستیم ولی باید در نظر داشته باشیم که املای نوشته نشده، غلط ندارد. این مشکلات نشان از این دارد که این حرکت روبهجلو انجام شده و با وجود این انتقادات در صنعت لوازم خانگی حرفهایی برای گفتن داریم. بهعنوان تولیدکننده وظیفه خود میدانیم که در کیفیت، خدمات پس ازفروش و… فراتر از انتظارات مردم تلاش کنیم. تعهد را میدهیم که در آیندهای نزدیک این رضایت را جلب خواهیم کرد، و مردم ما را خدمتگزار خود بدانند.
وی با اشاره به وارداتی که از سال۹۷ تاکنون و در زمان ممنوعیت از کانالهای مختلف انجام شده، گفت: متأسفانه مصوبهای در وزارت صمت در مهرماه سال گذشته طی نامهای به مدیرکل صادرات و واردات ابلاغ شد که پیلهوران بهصورت تجمیعی میتوانند واردات داشته باشند، یعنی تا پیش از آن هر خانواده یک سهمیه برای ورود یک کالا را داشت. این اتفاق در حالی افتاد که پیلهوران سرمایه و بازار لازم برای این کار نداشتند و این مصوبه باعث شد واردکنندگان این امکان را پیدا کنند که با کارت پیلهوران سهمیه آنان را تجمیع و با سرمایهگذاری این اجناس را وارد کنند.
غزنوی بیان کرد: قانون هم دور زده شد و نتیجه آن این شد که امروز ۱۶۰۰تن کالای سامسونگ و الجی در بازار ما موجود است؛ پس عدم واردات هم اجرایی نشده است که همه این تخلفات در پوشش یک اقتصاد تاریک و در سایه عدم اطلاعرسانی عمومی به نفع عدهای خاص انجام شده است./راهدانا