سه شنبه , 10 تیر 1404 - 10:13 بعد از ظهر

فدایی: باتداوم شرایط موجود، قطعا لوازم خانگی گران می‌شود.

فدایی: باتداوم شرایط موجود، قطعا لوازم خانگی گران می‌شود.

یک کارشناس حوزه صنعت لوازم خانگی گفت: با تداوم شرایط موجود، قطعا لوازم خانگی گران می‌شود.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، احسان فدایی اظهار کرد: علت رکود در بازار لوازم خانگی این است که افزایش قیمت لوازم خانگی بسیار فراتر از افزایش میزان درآمد قشر متوسط جامعه به عنوان مشتری اصلی این بازار بوده است، زیرا قشر خاص جامعه ما لوازم خانگی ایرانی نمی‌خرند و قشر متوسط یا به عبارتی گروه کارمندان هستند که مخاطب اصلی لوازم خانگی ایرانی‌اند. این در حالی است که قشر متوسط هم ترجیح می‌دهند کالای بدون گارانتی (قاچاق) بخرند یا لوازم خانگی سابق خود را تعمیر کنند.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با تاکید بر اینکه همین مساله موجب ایجاد رکود عجیبی در بازار لوازم خانگی شده است، گفت: از طرفی رکود در بازار لوازم خانگی تحت تاثیر مسائل سیاسی در کشور ما نیز هست، زیرا مذاکرات مستقیما تاثیر بر نرخ ارز دارد و با یک خبر از مذاکرات دلار ریزشی یا صعودی می‌شود. همین مساله موجب شده مردم برای خرید لوازم خانگی دست نگه دارند.

فدایی علت دیگر رکود در بازار لوازم خانگی را گرانی این کالا‌ها در بازار دانست و گفت: افزایش قیمت‌های مداوم لوازم خانگی باعث شده قشر ضعیف جامعه نیز به سمت کالای ایرانی نیایند و از برند‌های غیرمعتبر و ناشناس ایرانی خریداری کنند که اصولا یا خدمات پس از فروش مناسبی ندارند یا قاعدتا از مواد اولیه و تکنولوژی گرید ۳ و ۴ در آن‌ها استفاده می‌شود یا لوازم خانگی دست دوم خریداری می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود، گفت: لوازم خانگی با وجود شعار‌هایی که داده می‌شود، اما بی برو برگرد گران می‌شود.

فدایی در تشریح دلایل این مساله گفت: با وجود تمام شعار‌هایی پوپولیستی که داده می‌شود مبنی بر اینکه صنعت لوازم خانگی به خودکفایی رسیده، اما همچنان قطعات اصلی در این صنعت وارداتی هستند و در حال حاضر از چین وارد می‌شوند که با توجه به تحریم‌ها تولیدکنندگان لوازم خانگی مجبورند با چندین واسطه به کشور وارد کنند.

وی ادامه داد: چشم انداز قیمت دلار با توجه به پارامتر‌های مختلف و روند مذاکرات، روشن نیست و احتمالا افزایشی خواهد شد و با توجه به اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی قطعات اصلی خود را از خارج وارد می‌کنند، این افزایش قیمت تاثیر خود را بر صنعت لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی عنوان کرد: از طرفی تولیدکنندگان لوازم خانگی بیش از یک سال است که وارد رکود شده اند و کالاهایشان در انبار‌ها مانده است و کالایی که در انبار می‌ماند قیمت سربار برای تولیدکننده دارد. تولیدکنندگان برای جبران این هزینه سرباردر تابستان۱۴۰۰ جشنواره‌های فروش متعددی گذاشتند، ولی بازار کشش نداشت و نتوانستند فروش خوبی را رقم بزنند.

وی ادامه داد: در روز‌های اخیر با نوسانات دلار، تولیدکنندگان لوازم خانگی به دنبال ثبت سفارش بیشتر قطعات مورد نیاز خود هستند، زیرا به دلیل تحریم ۴ تا ۶ماه طول میکشد تا قطعات ثبت سفارش و تولید شود و در حالت خوشبینانه ۴ تا ۶ماه طول می‌کشد که به دست تولیدکننده برسد؛ بنابراین دلار ۲۸هزار تومانی در نیمه دوم سال تاثیر خود را بر بازار لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی یادآوری کرد: این نکته را فراموش نکنید که هرگاه قیمت ارز شروع به صعود می‌کند در تولیدکنندگان و بازاریان بزرگ این تحرک ایجاد می‌شود که مواد اولیه را بیشتر ثبت سفارش کنند، زیرا بر این باورند که اگر امروز نخرند فردا با قیمت ارز بالاتر باید بخرند.

وی بیان کرد: رفتار بازار مثل رفتار مردم نیست، زیرا مردم با گرانی کالا، آن را نمی‌خرند. اما تولیدکننده برای جلوگیری از تعطیلی خط تولیدش مجبور است قطعات مورد نیاز خود را خریداری کند و اتفاقا بیشتر هم می‌خرد، زیرا اگر امروز مواد اولیه را با دلار ۲۸هزار تومان نخرد باید هفته بعد با دلار ۳۰هزار تومان بخرد. پس اگر دلار ارزان هم شود که چشم انداز بسیار ضعیفی است، تا پایان سال نمی‌تواند تاثیری روی قیمت‌ها بگذارد و قطعا قیمت‌ها افزایش پیدا خواهد کرد./اقتصاد۲۴

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *