سه شنبه , 10 تیر 1404 - 6:08 بعد از ظهر

فدایی: برجام تاثیر چشمگیری بر صنعت لوازم خانگی نخواهد گذاشت.

فدایی: برجام تاثیر چشمگیری بر صنعت لوازم خانگی نخواهد گذاشت.

یک کارشناس صنعت لوازم خانگی گفت: برجام تاثیر چشمگیری بر صنعت لوازم خانگی نخواهد گذاشت و هم ممنوعیت مادام‌العمر و هم باز شدن بی‌برنامه درهای واردات، پاشنه آشیل صنعت لوازم‌خانگی است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، احسان فدایی اظهار کرد: لوازم خانگی نه تنها در ایران، بلکه در بیشتر کشورهای دنیا از جمله صنایعی است که به جهت عدم صرفه اقتصادی، بخشی از قطعات آن وارداتی است.

فدایی افزود: حال در جایی که بخشی از قطعات که عمدتا اصلی هم هستند، وارداتی است و قاعدتا تابع نرخ ارز، پس نمیتوان مدعی شد که در این صنعت خودکفایی وجود دارد. زمانیکه خودکفایی اعلام می‌شود، افکارعمومی منتظر کاهش قیمت‌ها است نه اینکه به طور دوره‌ای افزایش و روند صعودی را تجربه کند.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت لوازم خانگی خواسته تولیدکنندگان نیست، بلکه از دودلیل ناشی میشود. دلیل نخست همزمانی شروع دوران رکود با شیوع کرونا بود. در واقع برخی حاشیه‌های ایجاد شده توسط چند شرکت داخلی منجر به نارضایتی افکارعمومی و قهر مردم با بازار برندهای داخلی شد که فضای سنگینی برای تولیدکننده داخلی پدید آورد. از سوی دیگر عدم عرضه مورد انتظار که ناشی از کاهش چشمگیر تقاضا بود نیز هزینه‌های سربار را افزایش و سرمایه در گردش تولیدکنندگان را هر روز نحیف‌تر کرد که نتیجه آنها افزایش فشار بر قیمت تمام شده بود.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی تجربه برندهایی مانند بلر، ارج، آزمایش، پارس و… را پیش رو داشتند و میدانستند برای بدست آوردن بازاری که در آن رقابت بسیار شدید بوده و همه چیز به تحقیق و توسعه وابسته است، فروش بالایی باید داشته باشند تا به تبع آن حاشیه سود بالایی نیز کسب کنند و بتوانند در بخش توسعه‌ای قدرتمند ظاهر شوند.

فدایی با بیان اینکه در یک سری از حوزه‌ها مانند زیبایی بصری ناشی از طراحی جذاب و… چیزی از برندهای خارجی کم نداریم، اظهار داشت: پیش از تحریم از آنجاییکه شرکتهای داخلی به فکر بدست آوردن سهم بازار بودند، توانستند به خوبی رقابت کرده و در یک سری از حوزه‌ها خوش بدرخشند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی به دنبال تولید کالای ضعیف و بدون کیفیت نیستند، گفت: در بحث استفاده از مواداولیه و قطعات، کم کاری تولیدکننده داخلی مطرح نیست. بلکه به واسطه شرایط تحریم، تأمین‌کننده‌های معتبر جهان به ایران قطعه و مواداولیه عرضه نمیکنند.

فدایی گفت: سرمایه‌گذاری‌های صنعت لوازم خانگی پس از تحریم اتفاق نیفتاد بلکه حداقل از ۵سال پیش از دوره دوم تحریم‌ها آغاز شده بود اما پس از شروع تحریم ها اوج گرفت. درواقع تولیدکنندگان داخلی در دوران پیش از تحریم، رقابت نفس‌گیری انجام داند تا بتوانند سهم بازار بیشتری را در کنترل خود بگیرند و همین نکته منجر به توسعه بال‌های تولیدی آنها شد.

فدایی با تاکید بر این نکته که اگر برجامی هم مجددا امضا شود، از آنجاییکه یک تجربه ناموفق را در کارنامه خود ثبت کرده است، قاعدتا شرکت‌های بزرگ بین المللی در کوتاه مدت برای سرمایه گذاری مستقیم به بازار ایران باز نخواهند گشت، گفت: یک شرکت معتبر بین‌المللی زمانی در یک کشور سرمایه‌گذاری میکند که به یک بازه زمانی حداقل ۵ساله برای بازگشت سرمایه‌اش اطمینان داشته باشد. باتوجه به این نکته که اگر توافقی هم صورت بگیرد، مخالفان داخلی و خارجی متعددی را به همراه دارد، لذا این اتمسفر چشم انداز روشنی را پیش روی سرمایه‌گذار معتبر خارجی نمایان نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری بزرگی با برجام جدید اتفاق نمی‌افتد بلکه برجام نهایتا این فضا را پدید خواهد آورد تا برندهایی که در حال حاضر به صورت قاچاق وارد کشور شده و حجم بالایی از بازار داخلی را در اختیار گرفته‌اند، بتوانند در قالب شریک تجاری با تولیدکنندگان داخلی همکاری کنند.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی تصریح کرد: اگر واقع بین باشیم، با چشم‌انداز پیش رو نمیتوانیم انتظار داشته باشیم برندهای معتبر خارجی در صنعت لوازم خانگی داخلی، سرمایه‌گذاری کنند، بلکه فقط برند، تکنولوژی و دانش روز خودشان را همان طوریکه به یک سری از کشورهای منطقه انتقال دادند، در اختیار تولیدکنندگان داخلی که ظرفیت خوبی را برای تولید دارند نیز، قرار بدهند، یک بازی برد برد شکل گرفته است.

فدایی با بیان اینکه ظرفیت تولید لوازم خانگی به صورت اسمی فراتر از نیاز کشور است، گفت: این بالا بودن ظرفیت به این خاطر است که بسیاری از مجموعه‌ها اشتباهاً به این صنعت سوق داده شدند. علاوه بر این عدم وجود هم‌افزایی در این صنعت باعث شده کنسرسیومی از ظرفیت‌های تولیدی هم راستا، در این صنعت شکل نگیرد./ایمنا

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *