مقاومت در برابر فناوری، افزایش هزینهها و کاهش سرمایه اجتماعی
عباس آرگون، نایبرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران:
به نظر نمیرسد بهواسطه طرح صیانت در کوتاهمدت و بازه چندماهه شبکههای اجتماعی فیلتر شوند اما مکانیزم پیشبینی شده در این پیشنویس، احتمال اعمال محدودیت گسترده بر پهنای باند پیامرسانها و حتی اعمال فیلتر را بهشدت افزایش داده است.
در شرایط روز دنیا ما با پیشرفتهای متعدد تکنولوژی مواجه هستیم، امروزه دیگر نمیتوان در برابر تکنولوژی ایستادگی و مقاومت داشت. وضعیت و پیشرفت و توسعه در جهان بهگونهای است که شرایط خودش را بر ما تحمیل خواهد کرد. این در حالی است که ما درگذشته هم چنین تجربههایی را داشتهایم، همان زمانی که داشتن ویدئو ممنوع بود و مردم فیلمها را پنهانی بین هم ردوبدل میکردند.
یا کمی نزدیکتر، بحث ماهوارهها بود که شاهد بودیم در طرحها و اقدامات مختلف، دیشهای ماهواره جمعآوری میشد، اما در نهایت بازهم استفاده از ماهواره پابرجاست. حالا باتوجهبه تجربههای گذشته، اگر مقابل این هم ایستادگی شود، به نظر شرایط، مسیر خود را طی خواهد کرد.
در مقابل توسعه تکنولوژی، کشورها دود سته هستند. دسته اول به استقبال آن میروند و رشد و توسعه خود را بهواسطه پیشرفت تکنولوژی سرعت میبخشند. دسته دوم، مقاومت نشان میدهند و در نتیجه باعث افزایش هزینههای کشور میشوند. در نتیجه آن هم سرمایه اجتماعی آسیب میبیند.
تشخیص اولویتها در کشور خیلی مهم است. اولویت الان کشور، اولویت فضای مجازی نیست. معیشت و اشتغال کشور در حال حاضر با مشکلات زیادی همراه است و مسلماً پرداختن به آن باید اولویت اول مجلس و مسئولان باشد. برای بررسی طرحهای اینچنینی باید زمان و مکان را درک کرد. زندگی و معیشت مردم همینالان هم با مشکلات زیادی همراه است. چه لزومی دارد، الان بحث فضای مجازی که زندگی خیلی از افراد به آن وابسته است، مطرح شود.
در همین یک سال و اندی که از پاندمی کرونا میگذرد، فضای مجازی باعث رونق کسبوکارها و بعضاً جلوگیری از ورشکستگی آنها شده است. چرا حالا که عدهای توانستهاند از رکورد کرونا و مشکلات دیگر، به لطف فضای مجازی فرار کنند، بهشان شوک و استرس وارد کنیم؟