نگاه به بخش خصوصی باید تغییر کند.
عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت:
بالای ۶۰درصد رشد تولید در صنعت لوازم خانگی نسبت به سال۹۸ اتفاق افتاد اما اینها فقط بخشی از ماجرا است و تا زمانی که تفکر سیستماتیک در کشور برای حمایت از سرمایه گذاری های مولد نهادینه نشده باشد در صورت هرگونه تحول در سطح بینالمللی ممکن است مجددا از برندهای خارجی وارد بازار کشور شوند.
باید نگاه ها به حضور بخش خصوصی در این زمینه تغییر کند و فضا به نحوی باشد که آنها بتوانند به راحتی فعالیت کنند. وزارت صمت به عنوان متولی اصلی بخش حمایت از صنعت تمام تلاش خود را برای رفع موانع تولید انجام میدهد اما همه امور در وزارت صمت حل نمیشود و به دستگاههای دیگر کشور نیز ارتباط دارد.
در مجموع شاخصهای کلان اقتصادی کشور سیر نزولی دارد، یعنی آمارهای بانک جهانی در زمینه شاخصهای فضای کسب و کار، رتبه ایران را بعد از ۱۵۰ نشان میدهد که شایسته کشورمان نیست.
وقتی چند سال است که مقام معظم رهبری شعار سال را با موضوع تولید انتخاب میکنند، نشاندهنده یک برنامه یکساله نیست بلکه باید برای آنها برنامههای توسعه پنج ساله دیده شود.
باید برای بهبود رتبه کشور در تمام پارامترهای مورد نظر بانک جهانی برنامه ریزی کنیم. دستگاههای اجرایی حلقههای یک زنجیر هستند یعنی اگر وزارت صنعت توانسته باشد وظیفه خود را به درستی انجام دهد، باز هم به تنهایی کافی نیست یعنی نباید جزیرهای عمل کنیم.
هر جایی که یک واحد تولیدی به مشکل برمیخورد ۵۰درصد از آن مربوط به وزارت صنعت است یعنی مشکل در هر دستگاه اجرایی دیگری باشد، واحد تولیدی فرزند وزارت صنعت است نیاز به حمایت وزارت صنعت خواهد داشت.
تغییرات پی در پی و اتوبوسی در حوزه مدیریت وزارت صمت در سال های اخیر و همچنین مصوبات پیدرپی دولت و ستاد تنظیم بازار که گاهی با یکدیگر متضاد بودند، آسیب جدی به رتبه ایران در شاخصهای اقتصادی وارد کرد./باشگاه خبرنگاران