سه شنبه , 10 تیر 1404 - 10:16 بعد از ظهر

هاشمی: مجلس و دولت سیاست‌ سرکوب قیمت را کنار بگذارند.

هاشمی: مجلس و دولت سیاست‌ سرکوب قیمت را کنار بگذارند.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به اینکه دخالت‌های دولت در قیمت‌گذاری بیشتر شده است، گفت: این مطلب را به کمیسیون مجلس و وزارت صمت اعلام کرده‌ایم که سیاست‌‌های سرکوب قیمتی باید کنار گذاشته شود.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، عباس هاشمی در پاسخ به این سوال که وضعیت تامین مواداولیه و تولید لوازم خانگی در ماه‌های اخیر چگونه است، گفت: صادقانه بگویم، اگر دولت دخالت نکند، فضا برای تولید‌کنندگان و فعالان اقتصادی آرام میشود، دولت اگر فضا را برای بخش خصوصی خالی کند و اجازه دهد که فعالان بخش خصوصی کار خودشان را انجام دهند، همه چیز در مسیر آرامش قرار میگیرد و درست میشود.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی بیان داشت: یکی از دخالت‌های دولت دریافت کدملی از خریداران لوازم خانگی است، این در حالی است که خریداران لوازم خانگی بعضا از دادن کدملی خود به فروشنده امتناع میکنند و لذا این کارها بجز اینکه مصرف‌کننده را به سمت خرید کالای قاچاق سوق دهد، نتیجه‌ای ندارد.

وی درباره اجباری یا اختیاری بودن اخذ کدملی از مصرف‌کنندگان بیان کرد: از جزئیات این طرح اطلاع ندارم، اما هدف از اجرای این طرح جلوگیری از احتکار عنوان شده  است. این در حالی است که  مصرف کننده کالای مورد نیاز خود را به صورت تک خریداری میکند و تولیدکنندگان نیز برای فروش کالاهای خود به بنکداران بسته‌های تشویقی مانند سفرهای سیاحتی، زیارتی و حتی سفرهای خارج از کشور میدهند، پس این شرایط نشان میدهد که اتفاقا تولید‌کنندگان به فکر عرضه کالاهای خود از روش‌های مختلف هستند و مشکل و کمبودی وجود ندارد که منجر به احتکار کالای لوازم خانگی شود.

هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا با روی کار آمدن دولت سیزدهم، دخالت دولت در بخش‌های تولیدی کاهش یافته است، گفت: خیر، اتفاقا برعکس دخالت‌های دولت بیشتر شده است، به خصوص در بخش قیمت‌گذاری، واقعیت این است که ما این مطلب را بدون تعارف به کمیسیون مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین وزارت صمت اعلام کرده‌ایم که سیاست‌‌های سرکوب قیمتی را کنار بگذارید.

هاشمی اظهار داشت: قیمت مواداولیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 80درصد تورم داشته، بنابراین در این شرایط اصرار بر اینکه به صورت دستوری قیمت ها را پایین نگه داشتن به ضرر مصرف کننده است.

وی افزود: قیمت‌گذاری کالا براساس فرمول اقتصادی انجام میشود و لذا وقتی قیمت تمام شده یک کالا برای تولید کننده Aریال تمام میشود، نمیتوان انتظار داشت که تولیدکننده آن کالا را به قیمت A منهای 10ریال عرضه کند.

هاشمی گفت: بنابراین هر زمان که باتوجه به تورم، یا افزایش قیمت ارز و سایر مولفه‌ها، تولید‌کنندگان لوازم خانگی مجبور به افزایش قیمت میشوند و درخواست افزایش قیمت را مطرح میکنند، وزارت صمت یا سازمان حمایت این اجازه را نمیدهند. این در حالی است که اقتصاد دستورپذیر نیست. بخش خصوصی که کارمند دولت نیست.

وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان به این شیوه نمیتوانند مسیر را ادامه دهند، بیان داشت: ضمن اینکه سخت‌گیری در رابطه با قیمت‌گذاری این علامت‌دهی را به تولیدکننده میدهد که سرمایه‌گذاری نکنید.

هاشمی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه قیمت لوازم خانگی توسط تولیدکننده تعیین میشود، پس چگونه دولت در قیمت‌گذاری این بخش دخالت میکند، اظهار داشت: بله، تولیدکننده لوازم خانگی قیمت فروش را تعیین میکند، اما این قیمت با استفاده از پارامترها و مولفه‌ها تعیین شده است و تا زمانیکه این قیمت توسط سازمان حمایت تایید نشود و سامانه124 سازمان حمایت آن را تایید نکند، قیمت‌ها جدید اعمال نمیشود و هرگونه افزایش قیمتی در غیر این چارچوب تخلف محسوب میشود.

وی افزود: بنابراین هر‌گاه تولیدکننده براساس پارامترهای موجود درخواست افزایش قیمت میدهد، سازمان حمایت طی یک پروسه چندماهه به بررسی درخواست افزایش قیمت میپردازد، لذا باتوجه به نوسان نرخ ارز و تورم و افزایش قیمت مواداولیه، افزایش قیمت درخواست شده باید مطابق با تورم دوباره تکرار شود.

هاشمی بیان داشت: بنابراین با تغییرات نرخ ارز از آنجاکه محاسبه قیمت تمام شده براساس قیمت‌های جهانی مواداولیه و نرخ ارز است واحد تولیدکننده نمیتواند برای عقد قراردادهای صاراتی برنامه‌ریزی کند./فارس

 

پ‌ن: باهدف انتقال صحیح اخبار و اطلاعات ذکر این نکته الزامی میباشد که براساس دستورالعمل مربوطه، ثبت کدملی مصرف‌کننده در سامانه جامع تجارت اجباری میباشد. ضمنا در چند روز گذشته برخی شرکت‌ها حدودا ۱۰درصد افزایش قیمت داشتند.

 

 

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *