هاشمی: کارخانههای کوچک قربانی مافیای لوازم خانگی قاچاق هستند./بسیاری از شرکتها مجبور به تعطیلی و یا تعدیل نیرو شدهاند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: درحال حاضر بسیاری از واحدهای کوچک تولیدکننده لوازم خانگی به دلیل حضور محصولات قاچاق در این بازار، مجبور به تعطیلی و تعدیل نیرو شدهاند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، عباس هاشمی به موضوع تعطیلی کارخانههای تولیدکننده لوازم خانگی و بیکاری کارگران این واحدهای تولیدی به دلیل ورود قاچاق اشاره و پیرامون آن توضیح داد: تاکنون تعطیلی به معنای از کار افتادن کارخانه گزارش نشده، اما در برخی موارد واگذاری و جابجایی مدیریت در برخی از شرکتهای کوچک به علت حضور محصولات قاچاق در بازار و برخی دیگر به علت ضعف مدیریت، به ثبت رسیده است؛ درکل حقیقت این است که قاچاق بینهایت برای صنایع تولیدی کشور خطرناک است و اکنون اینگونه محصولات نزدیک به ۳۰درصد سهم بازار را در اختیار خود دارند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی خاطر نشان کرد: البته ستاد مبارزه با قاچاق کالا، اقدامات شایستهای را برای مقابله با قاچاق لوازم خانگی انجام داده است، اما در برهه زمانی همه گیری ویروس کرونا نظارتهایی مانند شناسه کالا و کد رهگیری لوازم خانگی به مانند گذشته به طور جدی دنبال نشده است.
هاشمی بیان کرد: در حال حاضر ساختار صنعت لوازم خانگی در ایران به گونهای است که ٧٥درصد شرکتهای تولیدکننده با کمتر از ٥٠نفر نیرو به فعالیت تولیدی میپردازند، ولی در برهه زمانی فعلی، سهم عمده بازار در دست چهار یا پنج شرکت بزرگ داخلی است.
هاشمی در تشریح وضعیت تعطیلی واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی گفت: این موضوع در واحدهای صنفی بزرگ ملموس نیست، اما به چند دلیل بعضی از شرکتهای کوچک تولیدکننده لوازم خانگی از ادامه تولید خودداری کرده و اعلام تعطیلی کردهاند؛ در این بین یکی از دلایل این تعطیلیها، ورود کالاهای قاچاق به بازار لوازم خانگی است.
وی ادامه داد: این موارد بطور مستقیم به ما اعلام نشده، اما کاهش فروش، رقابتهای مخرب در بازار و از همه مهمتر حضور لوازم خانگی قاچاق در بازار، همگی از جمله موارد هستند که منجر به تعطیلی کارخانههای تولیدکننده لوازم خانگی به ویژه شرکتهای کوچکتر شده است.
دبیر انجمن صنایع به میزان تعطیلی واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی به دلیل شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: تاکنون این مسئله را در میان واحدهای صنفی بزرگ مشاهد نکردهایم چرا که این واحدهای تولیدکننده از ظرفیت و منابع مالی برخوردار هستند که باعث مقاوم سازی این کارخانهها در مقابل کرونا و دیگر مشکلات شده است و در این بین حتی برخی از شرکتها به جای تعدیل نیرو جذب نیرو نیز داشتهاند.
هاشمی عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت به گونهای است که ارزش افزوده بر لوازم خانگی کاهش بسیار چشمگیری داشته است و به نظر میرسد این امر ناشی از کاهش اندازه تقاضا و افزایش هزینههای تولید است که هریک در جایگاه خود دلایلی مهمی بر کاهش ارزش افزوده محسوب میشوند.
هاشمی قاچاق را باعث کاهش تقاضا دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل ارزان بودن لوازم خانگی قاچاق، تقاضا برای خرید لوازم خانگی مجاز، کمی دست خوش تغییر شده است چرا که اینگونه محصولات به دلیل اینکه از طریق راههای غیر قانونی وارد میشود، شامل مالیات و دیگر هزینهها نمیشود و همین مسئله باعث ارزانی لوازم خانگی قاچاق شده و در این بین مصرف کنندگان نیز به ضمانت و خدمات پس از فروش آن توجهی ندارند./بازار