هفت برابر شدن قیمت لباسشویی طی ۴سال!
یک کارشناس صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه با افزایش تورم و قیمت مواداولیه تولید و ادامه تحریم، لوازم خانگی با وجود گرانی بازهم به سمت افزایش قیمت میرود، گفت: قیمت ماشین لباسشویی برندهای معتبر ایرانی و خارجی موجود در بازار کشور، به دلیل ممنوعیت واردات طی چهار سال ۵ تا ۷برابر شده است.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، احسان فدایی افزود: با تدوام روند فعلی نمیتوان کتمان کرد که قیمت لوازم خانگی باز هم گران میشود. قیمت ماشین لباسشویی در سال۱۳۹۸ در برندهای خارجی و ایرانی عددی زیر ۳میلیون بود اما در حال حاضر قیمت ماشین لباسشویی تولید داخل بالای ۲۰میلیون تومان است.
فدایی بیان کرد: بحث افزایش چند برابری قیمت لوازم خانگی در دو مقطع قابل بررسی است؛ یکی از سال۱۳۹۷ که شاهد ممنوعیت واردات لوازم خانگی بودیم و دیگری از سال۱۴۰۰ که حکم رهبری در مورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی برندهای کرهای عملیاتی شد.
وی ادامه داد: واردات قطعات و مواداولیه تولید لوازم خانگی از پروسه ثبت سفارش کالا تا رسیدن به خط مونتاژ، بین ۴ تا ۸ماه طول میکشد؛ بنابراین اگر افزایش قیمتی رخ میدهد باید ریشه آن را از چند ماه قبل بررسی کنیم.
این کارشناس صنعت لوازم خانگی عنوان کرد: در حالی در آستانه انتخابات مجلس قرار گرفتهایم که نمایندگان مجلس برای کسب محبوبیت، آزادسازی واردات لوازم خانگی را به عنوان ابزاری برای مهار قیمتها و ممانعت از انحصاری شدن بازار در لیست نطقها و مصاحبههای خود قرار دادهاند؛ در حالیکه به جای این شعارها باید پاسخ دهند افزایش تورم آیا تنها در محصولات لوازم خانگی رخ داده یا در تمام کالاها شاهد گرانی چشمگیر بودهایم؟
به گفته فدایی، تمام بخشهای اقتصادی افزایش قیمت چند برابری را به خود دیدهاند؛ اما سوال اصلی این است که چرا گرانی لوازم خانگی در تیررس و کانون توجه قرار گرفته است؟
فدایی با طرح این سوال که آیا ملاک و معیار قیمت دلار، تابلوی مرکز مبادله است که ملاک و معیار قیمت یخچال و ماشین لباسشویی، سامانه۱۲۴ سازمان حمایت باشد؟ گفت: وقتی تمام مولفهها و پارامترهای تولید افزایش قیمت دارد، چگونه تولیدکننده لوازم خانگی میتواند قیمت محصولات خود را افزایش ندهد؟ در این حالت تولیدکننده تنها دو راه دارد، یا خط تولید خود را تعطیل کند و دست به تعدیل بزند یا همانند خودروسازان کیفیت محصولات خود را کاهش دهد و مثل خوراکیها از حجم داخل بسته بندی کم بگذارد.
این کارشناس صنعت لوازم خانگی با هشدار نسبت به قیمتگذاری دستوری لوازم خانگی از سوی سازمان حمایت، گفت: وقتی فروشنده مجبور باشد براساس یک لیست مصوب، لوازم خانگی داخلی را بفروشد و این لیست مصوب سود قابل قبولی در بازار رکودزده برای او ندارد، او به جای فروش لوازم خانگی داخلی، کالای قاچاق را میفروشد که هم حاشیه سود بالایی داشته باشد و هم بتواند آن را نقدی بفروشد.
فدایی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نمیتوانند نقشی در مهار تورم داشته باشند. در اولین قدم باید قیمت مواداولیه تولید صنعت لوازم خانگی مهار شود تا بتوان کالا را تامین کرد و مانع رشد بیرویه قیمتها در این صنعت شد و این کنترل هم تنها از مجرای کنترل و ثبات نرخ ارز با گشایش در مناسبات میسر خواهد بود./اقتصاد۲۴