وابستگی در تولید لوازم خانگی کوچک 40درصد کم شد.
دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک گفت: در حال حاضر در بخش لوازم خانگی کوچک میزان وابستگی به واردات 30درصد است، این در حالی است که قبلاً این وابستگی تا 70درصد بود.
به گزارش شبکه لوازم خانگی ، ابوالقاسم شانهساز با بیان اینکه در بخش لوازم خانگی بزرگ هم تا حدودی کاهش وابستگی به واردات اتفاق افتاده است، گفت: دربخش بخاری گازی و کولر آبی تا صددرصد داخلی سازی انجام شده است. در بخش لباسشویی البته اوضاع فرق می کند برخی از کارخانجات روند ساخت داخل را در این حوزه به بدنه، پنل و موتور هم اضافه کردهاند و در نهایت به دستاوردهای مهمی دست پیدا کردهاند.
این فعال حوزه لوازم خانگی اضافه کرد: در بخش داخلی سازی کمپرسور یخچال هم اقداماتی انجام شده اما به دلیل مشکلاتی در تأمین گاز این کالا آنچنان نتوانستهایم به رقم قابل توجهی در داخلی سازی دست پیدا کنیم.
به گفته وی، پیش از آغاز داخلی سازی ها در لوازم خانگی بزرگ میزان واردات 1.5میلیارد دلار و در حوزه لوازم خانگی کوچک میزان واردات 400میلیون دلار بود که در حال حاضر مجموع نیاز واردات لوازم خانگی حدود 1میلیارد دلار است.
شانهساز با اعلام اینکه در حال حاضر با عدم واردات لوزام خانگی به کشور فضا برای توانمندی تولیدکننده داخلی فراهم شده است، گفت: امروز تولیدکننده به بازار خوش بین بوده و سرمایه گذاریهایی را برای ساخت داخل و توسعه تولید انجام داده است اما این نگرانی وجود دارد که به بهانه رقابتی کردن بازار باز درب های کشور به روی محصولات خارجی باز و سرمایه گذاری تولیدکنندگان در امر تولید به هدر رود.
وی با بیان اینکه یکی شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی با 250تأمین کننده قطعه ساز داخلی برای افزایش ساخت داخلی مشغول همکاری است، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه حمایتهای دولت و صرفه جویی ارزی تولیدکننده داخلی ترجیح میدهد به جای طی کردن پروسه انتقال ارز و سختی واردات قطعات، نیاز خود را از داخل کشور تأمین کند./تسنیم