پازوکی: حمایت رسانه ملی از سراها
رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: متاسفانه در همین شرایط رکود بازار، رسانه ملی با حجم بسیار وسیعی از تبلیغات، فقط از یک بخش خاص فروش لوازم خانگی که شامل سراها و شهرهای فروشگاهی میشود به نوعی از آنها حمایت میکند. با این شرایط چه انتظاری است که سیستم خردهفروشی و بازار سنتی ایران بتواند نفس بکشد؟
به گزارش شبکه لوازم خانگی، اکبر پازوکی با اشاره به اینکه عمق رکود در بازار فروش لوازم خانگی بیشتر از هر زمان دیگری شده است در خصوص آخرین وضعیت این بازار گفت: متاسفانه بازار توزیع لوازم خانگی در تهران و سایر شهرهای کشور شرایط خوبی ندارد و خرید و فروش در آن به ندرت انجام میشود. متاسفانه در همین شرایط رکود بازار، رسانه ملی با حجم بسیار وسیعی از تبلیغات، فقط از یک بخش خاص فروش لوازم خانگی که شامل سراها و شهرهای فروشگاهی میشود به نوعی از آنها حمایت میکند. با این شرایط چه انتظاری است که سیستم خردهفروشی و بازار سنتی ایران بتواند نفس بکشد؟ در همین حال سامانههای مختلف هم به جای اینکه کمک حال بازار و فروش کالای ایرانی باشند، علیه آن اقدام میکنند و دیگر راهکار و چارهاندیشی معنایی ندارد. به عنوان مثال سامانه جامع تجارت بیشتر برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق باید فعالیت داشته باشد یا برای فروش کالای داخلی؟ چرا یک بنکدار که در این شرایط بسیار خراب بازار اقدام به فروش کالا با سود متعارف و مجاز میکند، باید در مظان اتهامهای مختلف قرار داشته باشد؟
وی ادامه داد: در شرایطی که در حال حاضر بستر برای صادرات لوازم خانگی فراهم نیست باید کمک و همکاری بیشتری برای فروش کالای ایرانی در بازارهای داخلی انجام شود. تولیدکنندگان لوازم خانگی هم باید در نظر داشته باشند که بهزودی این کسادی و رکود بازار سرمایههای آنها را نیز هدف خواهد گرفت و با کاهش سود تولید، عملا توجیه اقتصادی آن از بین خواهد رفت. باید دید کارخانهدار تا چه زمانی میتواند کالای خود را انبار کند؟ البته تولید هم مشکلات خاص خود را در تهیه مواداولیه، تخصیص ارز، فروش کالای قاچاق، حجم بسیار پایین صادرات، محدود شدن توسط سامانهها و… دارد و این درحالی است که سیستم توزیع هم گرفتار برخی از این مشکلات است که همه آنها باعث شده که صنعت لوازم خانگی ایران به خوبی رشد نکند وبه جایگاه واقعی خود نرسد.
پازوکی به تشریح انتظارات بازار و همچنین تولیدکنندگان از دولت آینده پرداخت و گفت: تا مشخص نشود وزیر صمت آینده چه کسی خواهد بود و چه برنامههایی برای حمایت از تولید خواهد داشت، نمیتوان شرایط کلی صنعت لوازم خانگی را در آینده ارزیابی کرد. تولیدکننده و توزیعکننده لوازم خانگی مدتهاست که مشکلات و موانع خود را گوشزد میکند و دستاندازها در این خصوص کاملا مشخص است. بنابراین باید دید دولت آینده تا چه میزان دغدغه بهبود جایگاه صنعت، بنگاههای تولیدی، مناسبسازی شرایط بازار و همچنین افزایش قدرت خرید مصرفکننده را دارد./دنیایاقتصاد