سه شنبه , 9 دی 1404 - 0:58 قبل از ظهر

پازوکی: در تولید مایکروفر تولیدی نداشتیم!

پازوکی: در تولید مایکروفر تولیدی نداشتیم!

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: در برخی کالاهای همچون یخچال فریزر دوقلو و لباسشویی مشکلی نداریم، ولی در تولید مایکروفر در دو ماه گذشته اصلاً تولیدی در کشور صورت نگرفته است هرچند خط تولیدی توسط یک شرکت در قزوین برای حل این موضوع راه‌اندازی شده است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، اکبر پازوکی اظهار کرد: قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است، تورم موجود در لوازم خانگی باعث شد که توان مردم برای تغییر و خرید لوازم خانگی کاهش پیدا کند و این اعتراض‌های اخیر نیز به رکود بازار دامن زد چراکه فعالان اقتصادی ناچار به تعطیلی واحد صنفی و کاهش ساعت کاری خود ‌شدند.

پازوکی درباره صادرات لوزام خانگی کوچک، گفت: لوازم خانگی سبک به صورت قاچاق وارد می‌شود، البته تنوع تولیدی ما در این لوازم قابل توجه نیست اما به این معنا نیست که ما نتوانیم این اقلام را تولید و صادر کنیم. صادرات لوازم خانگی کوچک و سبک از سال‌های گذشته متداول بوده اما آنچه اهمیت دارد این است که ما چه محصولاتی را تولید و به چه کشورهایی صادر میکنیم؟

وی با اشاره به افزایش مشوق‌های صادراتی برای تولیدکنندگان داخلی، تصریح کرد: تولیدکنندگان صرفا باهدف تامین بازار داخلی اقدام به تولید نمیکنند و بخشی از کالاهای تولیدی ما به عراق، افغانستان و سوریه صادر میشود اما صادرات لوازم سبک به این کشورها چشمگیر نبوده است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران با بیان اینکه رشد صادرات لوازم خانگی سبک به معنی افزایش رقم صادراتی محسوب نمی‌شود، گفت: قیمت لوازم خانگی سبک در مقایسه با لوازم خانگی بزرگ قابل توجه نیست از اینرو افزایش صادرات نمیتواند به مثابه ورود ارز قابل توجه به کشور در نظر گرفته شود به عنوان مثال اگر صادرات ۳یخچال ۲۱میلیون می‌شود و با قیمت آن میتوان حداکثر ۱۰پنکه صادر کرد.

پازوکی با بیان اینکه زمینه‌های افزایش صادرات کالا باید فراهم شود، گفت: قیمت کالاهای تولیدی در کشور باید قابل رقابت باشد؛ کشورهای همسایه خواهان کالاهای ایرانی هستند اما در گام نخست باید قیمت کالاها قابل رقابت شوند چراکه با وفور لوازم خانگی در بازار کشورهای همسایه آنها ترجیح می‌دهند کالای کشورهای اروپایی را انتخاب کنند.

به گفته وی؛ اگر صادرات افزایش پیدا کند هزینه سر بار تولیدکنندگان کاهش و در نتیجه قیمت‌ها ریزش میکند این مهم مستلزم این است که دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.

پازوکی از حاکم شدن رکود ۸۰ تا ۹۰درصدی بازار لوازم خانگی داخلی خبر داد و افزود: قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است، تورم موجود در لوازم خانگی باعث شد که توان مردم برای تغییر و خرید لوازم خانگی کاهش پیدا کند و این اعتراض‌های اخیر نیز به رکود بازار دامن زد چراکه فعالان اقتصادی ناچار به تعطیلی واحد صنفی و کاهش ساعت کاری خود ‌شدند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران ادامه داد: دولت باید رکود ۸۰ تا ۹۰درصدی بازار را لحاظ کند و متناسب با آن مالیات از فعالان اقتصادی دریافت کند./ایرنا

 

 

مطلب پیشنهادی

شرکت‌های لوازم خانگی مجبور به تعدیل نیرو شدند

شرکت‌های لوازم خانگی مجبور به تعدیل نیرو شدند محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صوتی و تصویری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *