پازوکی: صنعت لوازم خانگی متولی ندارد/باید جلوی انحصار در صنعت را گرفت.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با تاکید بر اینکه صنعت لوازم خانگی متولی ندارد و این صنعت فاقد استراتژی است، گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی نباید قیمت گذار و بازاریاب باشند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، اکبر پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط فعلی و باتوجه به وضعیت تولید داخلی لوازم خانگی، امکان تامین لوازم خانگی مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی وجود دارد، گفت: در حال حاضر بازار لوازم خانگی دچار رکود است و دلیل این رکود نیز قیمت های بالای لوازم خانگی است لذا با توجه به قیمتهای بالا مردم قدرت خرید لوازم خانگی را ندارند و همین موضوع بازار لوازم خانگی را دچار رکود کرده است.
پازوکی افزود: باتوجه به شرایط رکود در بازار لوازم خانگی تقاضا نیز پایین است لذا فعلا تولیدات داخلی جوابگوی تقاضا است اما در صورتیکه بازار از رکود خارج شود دقیقا نمیتوان پیشبینی کرد که چه شرایطی بوجود آید.
پازوکی اظهار داشت: درشرایط فعلی و باتوجه به قیمتهای بالا، مردم به جای خرید لوازم خانگی نو بیشتر اقدام به تعمیر لوازم خانگی قبلی و همچنین خرید اجناس دست دوم میکنند.
وی با اشاره به دستور مقام رهبری در مورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای، بیان داشت: من نیز دقیقا موافق فرمایش ایشان هستم و بنظرم واردات لوازم خانگی بصورت کالای کامل مطلقا نباید به کشور انجام شود، زیرا باید به تولیدکنندهای که سرمایه، وقت و انرژی خود را برای تولید و ایجاد اشتغال داخلی صرف میکند ارزش داد.
پازوکی ادامه داد: اما نکته حائز اهمیت در صنعت لوازم خانگی آن است که باید در این صنعت یک استراتژی خاص اجرا شود. صنعت لوازم خانگی در ایران کمتر از از صنعت نفت نیست اما متاسفانه این صنعت در 40سال گذشته متولی نداشته است و هیچگاه نقشه راهبردی برای صنعت لوازم خانگی و خودکفایی آن در کشور وجود نداشته است.
وی باتاکید بر اینکه در صنعت لوازم خانگی نباید انحصار باشد، گفت: انحصار به آن معنا که تولیدکننده قیمتگذار و بازاریاب نباشد. تولیدکننده باید تولید و سپس صادرات کند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با انتقاد از اینکه در صنعت لوازم خانگی بخش توزیع کنندگان و به عبارتی فروشندگان از جایگاهی برخوردار نیست، گفت: انجمنهایی که مادر حوزه لوازم خانگی وجود دارد و بطور موازی نیز در حال تشکیل است، هیچگاه از کف بازار خبر ندارند و تمامی متولیان این انجمنها پشت میز نشین هستند.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید به تولیدکنندگان لوازم خانگی کمک کند، اظهار داشت: دولت باید هزینههای سربار تولید مانند مالیات و هزینههای بیمه تامین اجتماعی را کاهش دهد.
پازوکی بیان داشت: نباید به تولیدکننده اجازه داد که با افزایش قیمت بازار را حفظ کند بلکه باید به تولیدکننده بها داد و به وی کمک کرد و در مقابل از تولیدکننده ضمانت اجرایی اخذ شود که نیاز بازار را تامین کند.
وی افزود: تولیدکننده لوازم خانگی تعیین کننده قیمت آن نیز است و این مساله جای بحث فراوان دارد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی اظهار داشت: نباید تولیدکننده را به حال خود رها کرد زیرا اگر زنجیره بین تامین مواد اولیه، تولید، توزیع و خدمات پس ازفروش در چرخه لوازم خانگی دچار اختلال شود در درجه اول مصرف کننده متضرر میشود.
وی در مورد مشکلات فروشندگان لوازم خانگی بیان داشت: اگرچه توزیع کنندگان در نوک پیکان قرار دارند و به گرانفروشی، احتکار و فروش اجناس تقلبی متهم میشوند اما هیچگاه در تصمیم گیری تشکلها و انجمنها دخیل نیستند.
وی افزود: بابروز مشکلات در بازار لوازم خانگی همواره فروشندگان باید جوابگو باشند در حالیکه هیچگاه تولیدکنندگان جوابگو نبودهاند.
پازوکی در پاسخ به این سوال که ممنوعیت واردات لوازم خانگی چه تاثیری در افزایش کالای قاچاق خواهد داشت، گفت: دغدغه در بخش لوازم خانگی زیاد است، اما در مورد قاچاق نمیتوانم پاسخی بدهم زیرا متولی امر بخش دیگری است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی افزود: زمانیکه واردات لوازم خانگی انجام میشد ما به عنوان بخش توزیع میگفتیم که نباید به واردکنندگان اجازه واردات هرگونه کالایی را داد اما آن زمان نیز کسی به حرف ما گوش نمیداد.
وی افزود: درحال حاضر نیز تولید نباید رها شود و باید از آن پشتیبانی شود اما تولید باید براساس نیاز بازار انجام شود و از آن حمایت شود و در مقابل باید از تولیدکنندگان نیز ضمانت اجرایی اخذ شود.