چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 7:26 قبل از ظهر

پیغام یکی از شرکت‌های کره‌ای به تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران!

پیغام یکی از شرکت‌های کره‌ای به تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران!

سیدعبدالمجید اجتهادی، مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی گفت:
از اوایل سال۹۷، باتوجه به مشکلات ارزی ناشی از تشدید تحریم‌ها، بحث قاچاق کالا کمی معکوس شده و سیر صعودی هم گرفته. اگر پیش از آن قاچاق خروجی منحصر در فرآورده‌های نفتی و برخی از اقلام خاص بود، به سمتی رفت که پرونده‌هایی مبنی بر قاچاق گوجه‌فرنگی و پیاز هم تشکیل شد.

در بحث لوازم خانگی، دو شرکت از شرق آسیا در کشور بودند که عمدۀ لوازم خانگی را تامین می‌کردند. این شرکت‌های کره‌ای و ژاپنی از سال۹۷ ما را تحریم کردند. نمایندگی این شرکت‌ها کارخانجات تولید محصولاتشان را در ایران راه‌اندازی کرده بودند، اما همزمان با تشدید تحریم‌ها دیگر کالا به نمایندگی‌های ایران ندارند.

این امر فرصتی شد تا ایرانیانی که در این شرکت‌ها فعال بودند با استفاده از خط تولید موجود، خودشان کالا‌هایی را تولید کردند. خدا را شکر اکنون لوازم خانگی تولید داخل تا حدود خوبی در بین مردم جا افتاده است.

واردات لوازم خانگی ممنوع است، ولی متاسفانه بیشترین پرونده‌های وارده در سه ماهۀ اول امسال مربوط به این موضوع است. هدف از ممنوعیت واردات این قبیل کالاها، مدیریت وضعیت ارزی و حمایت از تولید داخل بود.

قاچاق لوازم خانگی از سمت استان خوزستان و بوشهر و همچنین کردستان صورت می‌گیرد. گزارشات متعددی داریم که بسیاری از کالا‌های قاچاقی که در بانه به فروش می‌رسند از سمت خوزستان به آن‌جا منتقل می‌شوند.

وقتی ورود قانونی لوازم خانگی به کشور ممنوع است، هر کالایی از این دسته که وارد کشور شده تحت نظارت سازمان استاندارد و سایر دستگاه‌های مسئول نیست؛ بنابراین شاهد این هستیم که افراد سودجو برچسب شرکت‌های ژاپنی، آلمانی و… را روی تولیدات داخلی و چینی می‌زنند و به مردم به جای کالای اصل می‌فروشند. مردم زمانی متوجه تقلبی بودن این کالا‌ها می‌شوند که قصد استفاده از گارانتی آن‌ها را دارند.

با اینکه ممنوعیت ورود لوازم خانگی اعمال شده، ولی بعضی از گذرگاه‌های قانونی که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند، همچنان باز هستند. برای مثال از طریق ملوانی و ته‌لنجی و همچنین کوله‌بری می‌توانند این کالا‌ها را وارد کنند. از این سه مورد به شدت دارد سوءاستفاده می‌شود و به عبارتی به نام کوله‌بران و افراد مرزنشین و ملوانان کالای قاچاق وارد می‌شود، اما به کام قاچاقچیان است.

هفته گذشته نمایندگان برخی شرکت‌های داخلی به ما مراجعه کرده بودند و اطلاع دادند که یک شرکت کره‌ای معروف به آن‌ها گفته ۷۵درصد ماکروفر‌هایی که در ایران خرید و فروش می‌شود متعلق به شرکت ماست و یک ریال هم به دولت ایران حقوق و عوارض گمرکی پرداخت نکردیم.

 

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *