پیگیری مشکلات صنعت لوازم خانگی در دیدار فاضلینیا با وزیر اقتصاد
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در دیدار با وزیر اقتصاد مشکلات صنعت لوازم خانگی را مطرح و پیگیری کرد.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، امید فاضلینیا در این جلسه اظهار کرد: مشکلات صنعت لوازم خانگی تأمین مواداولیه، ارز و بروکراسی هزینهزاست. در حوزهٔ بانکی و ریالی نرخ تسهیلات بالاست و یکی از هزینهها بلاک شدن 20درصد تسهیلات است که این خود بسیار هزینه زاست و تولیدکنندگان بایستی مستثنی شوند.
وی افزود: تناقضات سیاستی و عملکردی وجود دارد و اینها عملاً راه را برای توسعه در سال رشد تولید سخت کرده است که یکی معدل دوسال قبل کارت بازرگانی برای ملاک قرارگرفتن واردات قطعات و مواداولیه تولید است. در نگاه توسعهای باید به آینده نگاهمان را معطوف کنیم نه گذشته.
وی عنوان کرد: در بحث ذینفع واحد برای اینکه افراد بتوانند سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تولیدی داشته باشند ضرورت دارد باتوجهبه عملکرد، سقف برای آنها تعریف نکنیم و ذینفع واحد عملاً از افزایش سرمایهگذاری جلوگیری میوند و کسانی که در تولید سرمایهگذاری میکنند به دلیل ضرورت تحقیق و توسعه و خرید ماشینآلات و… بایستی تأمین مالی شوند و در اینجا مانعی برای آنها ایجاد شده است.
فاضلینیا گفت: سازمان امور مالیاتی زمانی که بنگاههای تولیدی بدهی مالیاتی دارند با تقسیط و عدم دریافت سود روند را تسهیل نموده و همچنین ارزشافزوده را در صادرات حذف نماید؛ زیرا باتوجه به سیاستهای انقباضی در زمینههای پولی و مالی در تسهیلات دولتی، نباید نقدینگی بنگاهها از طریق دریافت ارزشافزوده صادرات کاهش یابد و توسط دولت دریافت شود همانطور که در کشور ترکیه این اتفاق صورت گرفته است و یا میتوان در صورت وجود ارزشافزوده بهجای 9درصد 5درصد از تولیدکنندگان دریافت شود.
وی بیان کرد: در حوزه گمرک یک گرین لاین(خط سبز) برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود. در ترخیص کالا از گمرک که اکنون 90درصد اعتباری و 10درصد به صورت نقدی نگه داشته میشود تا زمانی که تسویه اتفاق بیفتد. گاهی اوقات در تولید این ده درصد مکمل 90درصد است و وقتی ترخیص نشود کالای نهایی تولید نمیشود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: قاعده دو الف نیاز به ملاحظاتی دارد و تولید برخی کالاها در داخل به دو دلیل امکانپذیر نیست. یکی اقتصادی نبودن و دیگری عدم وجود تکنولوژی برای تولید و ضمناً آنهایی که این دو مورد را شامل نمیشوند مهلت سهساله باید به تولیدکنندگان داده شود.
وی ادامه داد: در مورد بورس کالا، فروش اعتباری 99.5درصد به صورت اعتباری و نیم درصد نقدی باشد که به نقدینگی تولیدکنندگان کمک میکند.
وی تاکید کرد: پس از تخصیص ارز خرید ارز که میخواهد اتفاق بیفتند پول 5درصد باید واریز شود و از آنجایی که گاها به موقع تامین ارز نمیشود چهار تا پنج بار به تامین ارز میرسد و تولیدکننده هربار باید 5درصد واریز نماید و به بیست درصد میرسد و ارزی هم به دست تولیدکننده نمیرسد و پیشنهاد میشود در زمان تحویل ارز تولیدکننده پول را واریز نماید و استفاده از ارز حاصل از صادرات برای واردات تولید استفاده شود و تولیدکننده بتواند از ارز صادرات برای مواداولیه و… استفاده نماید.