چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 3:53 قبل از ظهر

چهاردهمین دولت، صنعت را نجات می‌دهد؟

چهاردهمین دولت، صنعت را نجات می‌دهد؟

یک کارشناس حوزه صنعت درباره عمده چالش‌هایی که دولت چهاردهم در این حوزه با آنها روبه‌رو است، گفت: صنعت در گام نخست نیازمند یک برنامه کلان و همه‌جانبه است. صنعت به‌نوعی یعنی ایجاد و شناسایی فرصت‌ها. واقعیت این است که صنعت بدون برنامه و چشم‌انداز بلندمدت صنعت نیست. یکی از مواردی که با بخش صنعت عجین و به‌نوعی از الزامات آن به شمار میرود، داشتن چشم‌انداز است. این در حالی است که صنعت در کشور ما نه‌تنها از این الزام محروم است که با توجه به تغییر و تحولات شدید مدیریتی متولیان صنعت کشور از وزارت صنعت گرفته تا زیرمجموعه‌ها و سازمان‌های تابع آن، عملا برنامه‌ریزی در این بخش را از فرصت برای حرکت صنعت به تهدید و مانعی جدید در مسیر حرکت این بخش تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، احسان فدایی در گفتگو با روزنامه گسترش صنعت افزود: در جریان این تغییر و تحولات مدیریتی با ضعف بزرگی روبرو هستیم تحت این عنوان که مدیر جدید، برنامه‌های مدیر قبلی را به عناوین گوناگون راکد میگذارد یا تغییر میدهد. در این ‌رویکرد فرصت زیادی از صنعت کشور گرفته میشود و علاوه بر این، شاهد هدررفت زمان و اعتبارات این بخش هستیم. وزرا معمولا در ابتدای راه مدتی را به آزمون وخطا میگذرانند و در نهایت تا برنامه آنها برای صنعت تدوین و از فیلترهای گوناگون عبور کند، فرصت‌شان به پایان میرسد. این دور باطل را مدت‌هاست در سطوح بالای سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در کشور شاهد هستیم. در این فرصت‌های کوتاه دوساله یا بعضا یک‌ساله که نمیتوان چشم‌انداز بلندمدت تعریف کرد. اینکه هر مدیری رویکرد خود را دارد و برنامه‌ها با آمدن مدیر جدید تغییرات اساسی دارد، مانع بزرگی است و انتظار میرود دولت چهاردهم به‌طور جدی برای حل آن اقدام کند.

فدایی با اشاره به اینکه برنامه‌های حوزه صنعت در سطح کلان اغلب زمانبر هستند و به‌شدت از مولفه‌های اقتصادی کلان تاثیر میپذیرند، اظهار کرد: متاسفانه تغییر وزرا در بازه‌های زمانی کوتاه، مشکلات این بخش را بیشتر کرده است. این‌رویکرد برای بخش صنعت کشور ضربه بزرگی است. در سال جاری به‌واسطه حادثه‌ای که برای رئیس جمهور رخ داد، این روند به‌نوعی دیگر تشدید شد و عملا بخش‌هایی از صنعت را دچار سکون و رکود کرد. با توجه به آنچه در سال‌های گذشته در قالب تغییر و تحولات مدیریتی در وزارت صمت رخ داد و حوادث سال جاری، شاید بتوان به جرأت امسال را سال بحران بزرگ صنعت دانست. در گیرودار مشکلات گوناگون اقتصادی، یک دولت متوقف و انرژی و زمان از صنعت گرفته شد و تا استقرار دولت جدید و چینیش متولیان حوزه صنعت باز هم توان برنامه‌ریزی از تولید گرفته میشود. به‌طور کلی درباره وضعیت صنعت میتوان گفت با توجه به اینکه در شرف روی کار آمدن دولت جدید هستیم به نظر تا پایان سال اتفاق خاصی در این بخش رخ نخواهد داد.

کارشناس حوزه صنعت با اشاره به اینکه صنعت زمان زیادی را از دست داده، گفت: صنعت در سال جاری، فرصت یکساله کارهای اجرایی و عملیاتی را به‌نوعی از دست داده است. این‌روند بزرگترین چالش‌ها را برای این بخش مهم اقتصادی به‌دنبال خواهد داشت و روزهای سخت آن را سخت‌تر خواهد کرد. ضمن اینکه صنعت به‌ویژه در یک دهه اخیر، چالش‌های شناخته‌شده‌ای از جمله مشکل تامین ارز، چالش تامین مواداولیه، کمبود انرژی، قیمتگذاری دستوری، مشکلات گمرکی، تحریم‌ها و… هم داشته که حرکت آن را در مسیری سنگلاخ کُند و گاه متوقف کرده است. دورنمای صنعت ما در سال جاری بحران بزرگی است که تمام صنعت و تولید کشور را متاثر خواهد کرد.

فدایی درباره نقش دولت چهاردهم در حل مشکلات صنعت گفت: واقعیت این است که تغییرات ناگهانی مدیریتی اجازه حل ریشه‌ای مشکلات را نمیدهد و نمیتوان انتظار داشت در یک فرصت بسیار کوتاه مشکلات بخش صنعت حل شود. موضوعات که گریبانگیر صنعت است در کوتاه‌مدت رفع‌شدنی نیست، اما میتوان با راهکارهایی مسیر را کمی هموار کرد. برنامه‌های نجات‌بخش بخش صنعت باید برای مقاطع زمانی گوناگون اولویت‌بندی شده و مرحله به مرحله جلو برود. مشکلات صنعت، از جنس خود صنعت است که رفع آنها نیاز به زمان و برنامه‌ریزی بلندمدت دارد. در این میان، تحریم‌ها هم تاثیر دارد و هرگونه تغییر در این موضوع میتواند برنامه‌های حوزه صنعت را تحت‌تاثیر قرار دهد.

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *