چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 4:44 قبل از ظهر

کُشتار ماشین‌های لباسشویی به خاطر تراشه‌های ارزشمند آنها

کُشتار ماشین‌های لباسشویی به خاطر تراشه‌های ارزشمند آنها

در یک اتفاق باورنکردنی بزرگترین سازنده تجهیزات تولید تراشه در دنیا میگوید یک کمپانی در پی کمبود تراشه اقدام به خرید ماشین لباسشویی و استخراج تراشه‌های آن برای استفاده در محصولات خود می‌کند. چنین اتفاقی می‌تواند تصویر نگران کننده‌ای از بحران کمبود تراشه در دنیا را نشان بدهد.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، همه گیری کرونا و رشد تقاضا برای وسایل دیجیتال باعث شد صنعت تولید تراشه و نیمه هادی‌ها قادر به تقاضای بازار نباشند، بنابراین تراشه‌ها و قطعات الکترونیکی متعددی دچار کمبود موجودی و افزایش قیمت شدند. هم زمان این کمبود تراشه باعث شد تولید محصولات مختلفی تعلیق شود یا سازندگان اتومبیل با بحران جدی روبرو شوند.

همه آنچه که اشاره شد باعث شده سازندگان تراشه به طور جدی در تلاش برای افزایش ظرفیت تولید خود باشند که بدون دستگاه‌های لیتوگرافی بیشتر امکان پذیر نیست. کمپانی ASML یکی از بزرگ‌ترین آنها است که از اتفاقات عجیب می‌گوید.

به گفته یکی از مدیران ارشد ASML، یک کمپانی خوشه‌ای (کنگلومرا) اقدام به خرید ماشین لباسشویی و برداشتن قطعات الکترونیکی آن میکند تا از آنها در تولید ماژول‌های صنعتی خود استفاده کند. ظاهراً این کار کم هزینه‌تر از یافتن قطعات جایگزین یا تأمین همان قطعات از منابع دیگری است. متأسفانه نام این کمپانی اعلام نشده است.

در صورتی که کمپانی مورد بحث بخواهد از قطعات الکترونیکی جایگزین یا مشابه استفاده کند، باید مراحل مختلفی شامل آزمایش و بازطراحی طی شود که ظاهراً به صرفه نیست و استخراج قطعات بکار رفته در لباسشویی‌ها توجیه اقتصادی دارد.

بدیهی است لباس‌شویی‌هایی فاقد این قطعات قابل استفاده نخواهند بود اما هنوز چیزی درباره اثرات احتمالی آن بر موجودی و قیمت لباسشویی در بازار نمی‌دانیم.

با وجود همه تلاش‌ها و تخصیص میلیاردها دلار بودجه، حتی سازندگان آمریکایی تجهیزات تولید تراشه هم از تأمین تقاضای مشتریان خود عاجز هستند و احتمالاً سازندگان تراشه در کوتاه مدت قادر به افزایش ظرفیت تولید خود نخواهند بود.

بدتر اینکه گفته می‌شود حتی اگر سازندگانی چون سامسونگ، TSMC و اینتل قادر به افزایش ظرفیت تولید تراشه خود باشند، بازهم کمبود ویفر آنها را با چالش روبرو خواهد کرد. روی هم رفته به نظر نمی‌رسد دست کم تا سال2024 میلادی بحران کمبود تراشه و دیگر قطعات الکترونیکی فروکش کند.

هم زمان جنگ روسیه با اکراین و شیوع دوباره ویروس کرونا در چین باعث شده چشم انداز روشنی از بهبود وضعیت کنونی صنعت نیمه هادی در آینده نزدیک متصور نباشد.

 

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *