گردان: بنگاهی اگر نتواند رقابتهای لازم را انجام دهد، حتماً حذف میشود.
مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت گفت: بنگاهی اگر نتواند رقابتهای لازم را انجام دهد، حتماً حذف میشود.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، کیوان گردان با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی در طی تحریمها و فشارهای بینالمللی توانست به خودباوری ملی برسد، گفت: با استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی و مهندسین کشور و همه حمایتهایی که دستگاههای دولتی و وزارت صنعت انجام دادند به نقطه بلوغ و خود اتکایی رسیدهایم.
وی افزود: در ابتدای سال۹۷ ،۶۰درصد از بازار لوازم خانگی کشور در اختیار برندهای خارجی بود. رشد جدی را در این حوزه در سال گذشته داشتیم لذا در سال گذشته توانستیم به خودکفایی در تامین نیازهای لوازم خانگی در کشور برسیم و ۱۵میلیون دستگاه تولید کردیم که نسبت به سال۹۷ دوبرابر شده است.
مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت با اشاره به اینکه ۴میلیارد دلار ارز باعث سرمایهگذاری در کشور شده است، افزود: در حوزه اجزا و قطعات لوازم خانگی دوسال پیش نزدیک به ۲میلیارد دلار واردات قطعات خانگی داشتیم که میانگین به ۷۰درصد رسیده است. امروز این عدد به ۱.۴میلیارد دلار رسیده است و ۳۰درصد کاهش ارزبری در قطعات لوازم خانگی داریم.
گردان تصریح کرد: امسال نزدیک به ۲۰۰میلیون دلار برای صادرات پیش بینی شده است، بازارهای اطراف ما بازارهای مستعدی هستند و سال گذشته توانستیم با عبور از تنگناهای تحریمی علیه صنایع کشور به خودکفایی برسیم.
وی با اشاره به اینکه ما برای اولینبار سند توسعه لوازم خانگی را در وزارت صمت تدوین کردیم تا نقشه راه باشد، افزود: در آن سند نکات بسیار مهمی نیز ذکر شده است لذا تولیدکنندگان حتماً باید به سمت بازارهای صادراتی پیش بروند تا از ابزارهای حمایتی برخوردار باشند. رفتن به سمت بازارهای صادراتی نیازمند تنوع، کیفیت کالا و تکنولوژی است تا در یک مسیر بینالمللی بتوانیم قرار بگیریم.
گردان با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ما در این مسیر حرکت میکنند، ادامه داد: شرکتهایی در داخل کشور داریم که بیش از ۳۰۰نفر نخبگان دانشگاهی کشور در مراکز استانها مشغول تحقیق و توسعه هستند و یا کانونهای دانش بنیانی به کمک معاونت علمی ایجاد شده که در زمینه هوشمندسازی کار میکنند.
گردان با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی صنعتی پویا است، گفت: بخش زیادی از ظرفیتهای مهم تولید در آستانه بهرهبرداری است. شرکتهای مهم صنعت لوازم خانگی، ماشین آلات مدرن و خطوط خوبی را نصب کردند که به زودی وارد میدان تولید خواهد شد که بیشترین هدف گیری را برای بازارهای صادراتی دارند و تامین نیاز داخل در حد مطلوب در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه رمز بقای بنگاههای اقتصادی در این صنعت تولید کالاهای باکیفیت و به روز دنیا است، افزود: شرکتهای زیادی را در صنعت لوازم خانگی داشتیم که خودشان را نتوانستند با فضای اقتصاد این صنعت وفق دهند و از گردونه خارج شدهاند. هر بنگاهی در حال حاضر اگر نتواند رقابتهای لازم را انجام دهد، حتماً حذف میشود.
گردان با اشاره به اینکه وزارت صمت ریلگذاری را انجام میدهد و سیاستگذاری میکند، گفت: نیاز به تامین مواداولیه بالاتری بود، از طریق بورس کالا مواداولیه را تامین کردیم و لذا ریل گذاریها و اقدامات مناسبی که انجام شد در خود مراکز تحقیق و توسعه بنگاهها اتفاق افتاده است. کالاهای تولیدکنندگان ما چیزی کمتر از کالاهای بین المللی ندارند و کاملا رقابتپذیر هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه لوازم خانگی قیمتها دستوری نیست بلکه به صورت آنالیز شده قیمتها درج میشود و این موضوع کمک میکند مردم با قیمتها آشنا شوند. بازرسین سازمانهای ما در استانها وقتی به سمت عرضه مراجعه میکنند، وقتی قیمتها بیش از قیمتهای متعارف باشد حتماً برخوردهای لازم انجام میشود، امروز این مسئله از طرف سازمان حمایت دنبال میشود.
گردان گفت: قیمتگذاریها نسبت به سال گذشته متعارف است. در بورس کالا بر اساس قیمتهای جهانی قیمتگذاری صورت میگیرد، افزایش قیمت جدی در این حوزه وجود ندارد.
گردان تصریح کرد: خیلی از کشورهای توسعه یافته آسیایی صنعتی در ابتدای راهاندازی صنایع خودشان سیاستهای محکمی را برای جلوگیری از واردات دنبال کردند، کرهجنوبی نزدیک به ۱۲سال واردات را ممنوع کرده بود و از توان داخلی خودشان استفاده میکردند. شرکتهای ما هر روز باید توانمندتر شوند و هر چقدر بزرگتر و قویتر شوند میتوانند در بازارهای رقابتی تیراژ تولیدشان را بالا ببرند.