چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 1:54 قبل از ظهر

دبیر انجمن صنایع مطرح کرد: هم اکنون بازار لوازم خانگی با ۲۰درصد کمبود عرضه در مقابل تقاضا مواجه است.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: در حال حاضر ۷۰درصد لوازم خانگی بومی سازی شده‌اند و پوشش این خلاء به سال ها زمان نیاز دارد، در حالی که هم اکنون بازار لوازم خانگی با ۲۰درصد کمبود عرضه در مقابل تقاضا مواجه است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، عباس هاشمی با اشاره به اینکه ۷۰درصد لوازم خانگی بومی سازی شده‌اند و ۲۰درصد کمبود عرضه در مقابل تقاضا در بازار وجود دارد، گفت: در حال حاضر حدود ۳۰درصد مواد اولیه وارداتی هستند که تحت تاثیر نرخ ارز هستند زیرا هم اکنون نرخ ارز نسبت به سال‌های گذشته هنوز قیمت بالایی دارد و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون مواد اولیه از بازار داخلی نیز تامین میشود، افزود: ورق فولادی، مقاطع آلومینیومی، مسی و… در بازار داخلی با قیمت‌های جهانی خریداری میشوند که شامل نرخ روز دلار به علاوه نرخ جهانی و حاشیه رقابتی قیمت محصولات در بورس کالاست و از طرف دیگر در بخش‌های ورق عرضه‌ها کم است به همین دلیل رقابت ناسالمی در بورس وجود دارند.

هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر سیاست‌های جدید برای عرضه محصولات و مواد اولیه در بورس کالا تدوین شده است، تصریح کرد: هم اکنون بخش کوچکی از نیاز لوازم خانگی به مواد اولیه از طریق بورس کالا تامین می پشود و بخش عمده آن هنوز از طریق بازار آزاد تهیه میشود به همین دلیل قیمت‌ها بسیار بالاتر تمام میشود و باید فرآیند به گونه‌ای اصلاح شود که عملا بازارهای حاشیه‌ای از بین برود و تولیدکننده‌ها تمام نیاز خود را از طریق بازارهای رسمی و بورس کالا تامین کنند.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه امروز بازارها در ایران آشفتگی زیادی دارند، تصریح کرد: به دلیل عدم پایداری قیمت‌ها و نبود سیاست گذاری مستحکم اگر بخواهیم بدون ابزارهای نظارتی قوی اصرار بر تنظیم بازار داشته باشیم نتیجه‌ای دربر نخواهد داشت.

هاشمی به روند تامین مواد اولیه در لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر متاسقانه زنجیره ارزش در فولاد از سنگ آهن تا ورق گرم، سرد و… دچار نقص است و زمانی که یک تولیدکننده فولاد همه فرآیندهای زنجیره ارزش فولاد را دارد و مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین میکند دیگر تحت تاثیر نوسانات قرار نمیگیرد، اما اگر تولیدکننده‌ای وارد تولید محصولاتی از حلقه‌های میانی فولاد شود با چالش تامین مواد اولیه مواجه می‌شود.

ایشان افزود: برای نمونه دو شرکت فولادی در ایران ورق‌های هاترولد تولید میکنند و با مشکل تامین مواد اولیه مواجه هستند تا ورق گرم را برای لوله پروفیل و… عرضه کنند اما شمش فولاد به صورت خام عرضه میشود و این سوء مدیریت درعرضه شمش باعث بروز تبعاتی در صنایع پایین دستی همچون لوازم خانگی، قطعه سازی و… شده است.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار بورس نشان میدهد که در شرایط کنونی ۶۰درصد محصولات تولیدی در بورس عرضه میشود، گفت: این آمار نشان میدهد که ضعف نظارت وجود دارد و باید به فرمول‌های اقتصادی بازار را تنظیم کنیم.

هاشمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای تامین ورق فولاد لوازم خانگی مشکل عرضه داریم، اظهار کرد: در حال حاضر واسطه‌های از طریق بورس آن را در اختیار میگیرند و تنها بخشی از آن را به تولید اختصاص میدهند درحالیکه مثلا شرکتی مانند فولاد مبارکه مشتریان خاص خودش را دارد و آنها را می‌شناسد و اصلا نیازی نیست در بوس عرضه کند و مستقیم میتواند آن را به تولیدکننده‌ها بدهد.

 

 

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *