اسلامیان: قیمت برخی لوازم خانگی قاچاق با تولیدات داخلی برابری میکند.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: قیمت برخی از اقلام قاچاق مانند تلویزیون، لباسشویی و ظرفشویی تقریبا با قیمت تولیدات داخلی برابری میکند چون افزایش قیمت تمام شده کالاهای داخلی توان رقابت را آنها سلب میکند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان در مورد آخرین وضعیت بازار لوازم خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر بازار لوازم خانگی در رکود کامل است چون قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است. به عبارت دیگر، خرید لوازم خانگی در اولویت مردم قرار ندارد و از روی ناچار اقدام به خرید میکنند، معمولا دلیل مراجعه مردم به این بازار خرید جهیزیه یا قابل تعمیر نبودن لوازم قبلی است.
وی افزود: از سال جاری تولیدکنندگان داخلی قیمت اقلام خود را 15درصد افزایش دادهاند. البته قیمت کالاهای قاچاق که به صورت تهلنجی یا کولهبری وارد کشور میشود به دلیل افزایش نرخ ارز، رشد قیمت را تجربه کردهاند که همه این عوامل باعث کاهش تقاضا شده است.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: کالاهای قاچاق بیشتر مربوط به اقلامی است که یا واردات آن ممنوع است و یا تولیدات داخلی توان پوشش تقاضا را ندارد. مانند یخچال ساید، تلویزیون و لباسشویی. به عبارت دیگر، در کالاهایی که نیاز آن در بازار احساس میشود اما واردات آنها ممنوع یا تولیدات داخلی توان رقابت را ندارد معمولا قاچاق صورت میگیرد. از همین روی در این بخشها شاهد افزایش کالاهای بدون گرانتی در بازار هستیم.
وی تاکید کرد: بدون تردید کالاهای قاچاق، سهم تولیدات ایرانی را در بازار خواهد گرفت. البته باید توجه داشت که قیمت برخی از اقلام قاچاق مانند تلویزیون، لباسشویی و ظرفشویی تقریبا با قیمت تولیدات داخلی برابری میکند چون افزایش قیمت تمام شده کالاهای داخلی توان رقابت را آنها سلب میکند.
اسلامیان با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان داخلی ادامه داد: باید توجه داشت که قطعات تولیدکنندگام براساس ارز نیمایی تامین میشود و فرآیند سفارشگذاری، پرداخت، ورود و عرضه به واحدهای تولیدی زمانبر است، درحالیکه این پروسه در بخش قاچاق وجود ندارد و به محض پرداخت پول، کالای قاچاق به سطح عرضه منتقل میشود. پس مجموعهای از عوامل مانند افزایش دستمزدها، قیمت حاملهای انرژی و…. در کنار هم باعث شده است تا تولیدات داخلی توان رقابت را نداشته باشند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد بنده این است، در مواردی که امکان ساخت داخلی به دلیل نبود تکنولوژی یا صرفه اقتصادی مقدور نیست، اقدام به واردات قانونی و هدفمند کنیم چون در این صورت حقوق گمرکی پرداخت و سود دولت نیز احصاء میشود. همچنین واردکننده ملزوم به ارائه خدمات پس از فروش میشود و هم توزیعکننده و مصرفکننده با خیال راحت اقدام به استفاده خواهند کرد. باید توجه داشت که هیچ فروشندهای تمایل به فروش کالای قاچاق ندارد اما نیاز بازار او را ناگزیر میکند.
وی بیان کرد: اولین شرط برای افزایش توان رقابت کمی و کیفی محصولات ایرانی، ایجاد ساختارهای لازم و خط تولید بروز است. همچنین باید مواداولیه ارزان و ارز ثابت در اختیار تولیدکننده باشد تا بتواند محصولات باکیفیت تولید کند.