اسلامیان: بازار لوازم خانگی نیازمند کالاهای خارجی/آزادسازی واردات قاچاق را از بین میبرد.
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی ضمن تاکید بر حضور مجدد لوازم خانگی خارجی در بازار، آزادسازی مجدد واردات را اقدامی موثر در حذف کالاهای قاچاق در این بازار عنوان کرد.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان درباره صحبتهای اخیر سخنگوی وزارت صمت پیرامون احتمال لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور توانایی تولید کمی و کیفی برخی از اقلام مهم این حوزه را ندارد، اما با این وجود نیاز به تهیه این نوع کالاها همچنان به قوت سابق خود باقی است لذا مادامی که واردات اینگونه اقلام ممنوع باشد همان کالا به شکل غیرقانونی و قاچاق وارد بازار لوازم خانگی کشور میشود.
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی خاطرنشان کرد: متاسفانه حضور کالاهای قاچاق در بازار لوازم خانگی یک چالش اساسی بوده و هست به همین خاطر وزارت صمت میتواند با آزادسازی مجدد واردات لوازم خانگی، پای کالای قاچاق در این حوزه را به طور کامل ببرد. با تحقق این امر کالاهایی با کیفیتی به بازار عرضه خواهد شد که علیرغم داشتن خدمات پس از فروش میتواند هم نیاز بازار و هم نیاز مصرفکنندگان را به خوبی برآورده سازد.
وی ایجاد رقابت میان محصولات داخلی و خارجی را از دیگر مزیتهای آزادسازی مجدد واردات لوازم خانگی بیان کرد و گفت: مطمئنا با حضور مجدد لوازم خانگی خارجی، تولیدکنندگان داخلی تمرکز بیشتری بر افزایش سطح کمی و کیفی تولیدات خود خواهند کرد.
اسلامیان افزایش سطح تولید محصولات داخلی مستلزم تداوم حمایتهای دولت دانست و بیان داشت: حمایت دولت از تولیدکنندگان باید به نحوی باشد که آزادسازی مجدد واردات منجر به ایجاد لطمه به تولید و بازار تولیدکنندگان داخلی نشود.
اسلامیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۵درصد نیاز بازار لوازم خانگی از طریق تولیدکنندگان داخلی و ۲۵درصد مابقی که عمدتا شامل تلویزیون، یخچالهای ساید، ماشین ظرفشویی و لباسشویی است که از طریق کالاهای تهلنجی، کولبری و یا حتی قاچاق تامین میشود.
وی در پایان گفت: تا سالها پیش واردات برخی از اقلام لوازم خانگی به شکل قانونی انجام میشد و همین مسئله منجر به عدمالنفع قاچاقیان در قاچاق لوازم خانگی شده بود، اما از زمان اعمال ممنوعیت، واردات کالای قاچاق گرچه هزینههایی را برای فروشندگان و مصرفکنندگان به وجود آورده بود، اما در نهایت عدمالنفع از بین و حتی سود زیادی برای قاچاقچیان به ارمغان آورده بود./بازار