چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 8:24 قبل از ظهر

برادران: برای ارزبری لوازم خانگی سقفی تعیین شده است.

برادران: برای ارزبری لوازم خانگی سقفی تعیین شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: بخشنامه‌‌‌هایی را در روز‌‌‌های آینده برای الزام افزایش عمق تولید داخلی صادر خواهیم کرد. در حوزه لوازم‌خانگی، سقفی برای محصولات تعیین شده که نهایتا میزان ارزبری باید در آن سقف صورت بگیرد و اگر کسی بخواهد همه مواداولیه محصول وارد شود، از نظر ما تولید محسوب نمی‌شود. درحال حاضر، در تولید یخچال، عمق ساخت داخل به ۸۵‌درصد و در تولید تلویزیون به بیش از ۵۰‌درصد رسیده است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدمهدی برادران با بیان اینکه بحث دیگر، کیفیت کالاست که کاهش مصرف در حوزه انرژی، جزو اولویت‌‌‌هایمان است، افزود: برخی تولیدکنندگان که سال‌هاست محصولشان را با مصرف انرژی بالا تولید میکنند، باید بدانند که در تیر، مرداد و شهریورماه امسال سه‌سطح پایین E،  F و G را از رده خارج خواهیم کرد. در حوزه یخچال و بخاری با هماهنگی سازمان ملی استاندارد این اقدام را خواهیم کرد که هم محصولات کیفی‌‌‌تر و هم رشد تولید بهتری را با همان خدمات پس از فروش مناسبتر دنبال کنیم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که وضع تولید در کشور چگونه است، گفت: روند روبه‌‌‌رشدمان که از سال گذشته هم در حوزه اشتغال، تولید و صادرات و هم در حوزه سرمایه‌گذاری رقم خورده، امسال هم به کمک جامعه صنعتی کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه قاچاق و کالا‌‌‌های تقلبی به تولید و اشتغال رسمی کشور لطمه میزنند، گفت: رفع انحصار در تامین مواداولیه منسوجات نبافته، تولید را در این حوزه ۲۰‌درصد افزایش داده است.

وی افزود: متاسفانه ارز کشور صرف کالا‌‌‌هایی میشود که در داخل به آنها نیاز نداریم و به‌‌‌خاطر مقاصد سوداگرانه، به صورت غیرمجاز و قاچاق وارد میشوند یا کالاهایی با کیفیت پایینتر از استاندارد داخل کشور، عرضه میشود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به اینکه کالا‌‌‌هایی هم هستند که در داخل کشور تولید میشوند، اما ویژگی‌‌‌های لازمه را ندارند و کدشناسه دریافت نمیکنند، ادامه داد: کالا‌‌‌هایی معروف به تولیدات زیرپله‌‌‌ای وجود دارند که استاندارد‌‌‌های لازم را ندارند و جزو کالا‌‌‌های تقلبی محسوب میشوند. این کالاها که بنا به هر دلیلی از سازمان ملی استاندارد مجوز دریافت نمیکنند، در حوزه اقتصاد غیررسمی وارد میشوند، یعنی مالیات نداده یا ضمانت‌‌‌های لازم را به مشتریان نهایی‌‌‌شان در حوزه خدمات پس از فروش ارائه نمیدهند.

برادران با بیان اینکه اگر به دنبال حمایت از تولید هستیم، از یک‌سو باید از تولید حمایت کنیم و از سوی دیگر با کالا‌‌‌های تقلبی و قاچاق برخورد کنیم، یادآور شد: در سال‌های گذشته و در حوزه مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی، طرح‌‌‌های زیادی مطرح بود؛ اما اقدامات زیاد و تحول بیشتری در دوسال اخیر در این حوزه صورت گرفت تا رویکرد علمی به آن داده شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت اضافه کرد: طرح جدیدمان (نظارت بر کالا‌‌‌هایی که الزام به دریافت کدشناسه دارند، به خصوص در حوزه قطعات یدکی خودرو، لوازم خانگی و محصولات دخانی) تشدید خواهد شد. در این زمینه از مردم درخواست داریم که برای احقاق حقوق قانونی خود، حتما از فروشندگان مجاز خرید کنند، حتما کالایی که دریافت میکنند دارای شناسه رهگیری باشد و حتما در فاکتوری که دریافت میکنند، اگر فاکتور الکترونیک باشد که الزاما اینگونه است و اگر بنا به هر دلیلی آن طرح صندوق فروشگاهی انجام نشده یا فاکتور الکترونیک عرضه نشده، حتما بخواهند در فاکتور دستی هم که عرضه میشود، شماره شناسه کالا در آنجا قید شود و آن را نگهداری کنند؛ زیرا در سطوح بعدی، با همکاری شرکت‌های بیمه، خسارت بیمه در حوزه اتومبیل صرفا به ماشین‌‌‌ها و خودرو‌‌‌هایی تعلق میگیرد که کالا‌‌‌های اصل و غیرقاچاق در آنها استفاده شده باشد.

وی با بیان اینکه این موضوع عینا اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق کالاست، تاکید کرد: از سال۹۲ الزام داشتیم که این کار را انجام دهیم، متاسفانه تاخیر شده و شبکه غیررسمی قاچاق هم در کشور وسعت پیدا کرد. البته با همراهی‌‌‌های صورت‌گرفته و مطالبه عمومی مردم، امیدوارم کالا‌‌‌هایی خریداری شود که هم شناسه، هم فاکتور رسمی، هم خدمات پس از فروش و هم ضمانت(حداقل ۶ماه ضمانت در قطعات یدکی) داشته باشد.

برادران با اشاره به اینکه در حوزه لوازم خانگی ضمانت از ۱۸ماه به ۲۴ماه افزایش یافته است، ادامه داد: ۲۴ماه ضمانت لوازم خانگی، حداقل ضمانت است تا در کنار افزایش تولید، به سمت کیفی‌‌‌سازی تولید حرکت کنیم. در هر صورت هم دنبال رشد کمی تولید هستیم و هم دنبال رشد کیفی و رضایت مشتری.

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *