بیش از ۶۵درصد از مواد اولیه لوازم خانگی در کشور تولید میشود.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: به طور میانگین ٦٥ تا ٧٠درصد از مواد اولیه لوازم خانگی کشور بومیسازی شده که بخش قابل توجهی از آن در استان تهران تولید میشود.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، اکبر پازوکی افزود: اکنون حدود ٣٠تا ٣٥درصد از قطعات لوازم خانگی نظیر کیت موتور از خارج به کشور وارد میشود و بیشترین تولید داخلی به وسایل نفتسوز، گازسوز و الکترونیک نظیر چرخگوشت، جاروبرقی، لباسشویی و پکیج آبگرمکن اختصاص دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه بخش اعظمی از مواداولیه لوازم خانگی در کشور تولید میشود چرا قیمتها تا این حد افزایش یافته است، بیان کرد: دولت متولی مواد اولیه تولیدی نظیر مس، ورق، مواد پتروشیمی و رنگ است؛ پس از قرار گرفتن مواد اولیه لوازم خانگی در بورس و عرضه آن از این طریق به دلیل وجود واسطه و دلالان، نرخ مواداولیه افزایش یافته است؛ بطوریکه در یکسال گذشته قیمت فولاد از کیلویی ٩هزارو ٥٠٠ به ٢٧هزار تومان، مواد پتروشیمی پلاستیکی از ٩هزار به ٣٥هزار تومان افزایش یافته است.
پازوکی گفت: تولیدکنندگان باید براساس قیمت روز مواداولیه را خریداری کنند اما به دلیل محدود بودن سرمایه ممکن است مثلا یک تولید کننده در یکماه ١٠تن ورق از بورس خریداری کند اما ماه بعد نتواند ورق مورد نیاز خود را تامین کند و ضرر خاموش بودن دستگاهها بیش از کاهش تولید حتی به میزان ٥٠درصد است.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیل شدن اصناف از ٢٧ آبانماه سال گذشته تا ٣١ شهریورماه باعث شد در ماههای اسفند و فروردین که اوج فروش کسبه به حساب میآید آنها نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و علاوه بر متضرر شدن کسبه بازار بیش از پیش دچار رکود شد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تولیدکنندگان چه اقدامی در راستای افزایش کیفیت و رقابت با رقبای خارجی خود انجام دادهاند نیز گفت: تولیدکنندگان قبل از تحریم و رکود اقتصادی همواره به دنبال افزایش سطح کیفی کالاهای تولیدی خود بودند تا در آسیا بتوانند حرف اول را بزنند و بعد آنها را برای دیگر کشورها بروز کنند تا بتوانند با بازارهای جهانی رقابت کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته مصرف انرژی برخی از کالاهای داخلی نظیر یخچال در رده دی یعنی با بیشترین میزان مصرف برق قرار داشت اکنون بخش عمدهای از کالاهای لوازم خانگی با رده اِی با کمترین میزان مصرف برق در کشور ساخته میشود و از لحاظ کیفیت توانستهاند به یک پلاس تا سه پلاس دست یابند.
وی بیان کرد: طرح شناسه کالا و سامانه سجا نیز به منظور کمک به تولیدکنندگان داخلی و توزیع کالاها با قیمت اصلی ایجاد شده است تا دست دلالانی که در این بازار آشفته به دنبال سوءاستفاده و دستیابی به سودهای کلان هستند کوتاه شود.
پازوکی با بیان اینکه در این طرح واردات کالاهای خارجی قاچاق محسوب میشود، افزود: این طرح نباید در یک مقطع زمانی کوتاه ابلاغ و اجرا شود، براساس برنامهریزیهای صورت گرفته این طرح در ٢٧آبانماه سال گذشته از سوی وزارت صمت ابلاغ و ٣١شهریورماه امسال باید اجرایی میشد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: زمانی که تولید کالاهای لوازم خانگی داخلی عرضه شده در بازار کفاف مصرفکنندگان را نمیدهد و مغازهها مملو از کالاهای داخلی نیست، باید طرح شناسه کالا به مرور زمان انجام شود تا کسبه بتوانند خود را با شرایط وفق دهند و تولیدکنندگان هم بتوانند تعداد کالاها را افزایش دهند.
پازوکی ادامه داد: اتحادیه لوازم خانگی در پیشبرد این طرح با سازمانهای مربوطه همکاری لازم را دارد و خواهد داشت و از مسئولان امر درخواست میکند طرح شناسه کالا در بازه زمانی طولانی اتفاق بیافتد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر میزان عرضه لوازم خانگی پاسخگوی نیاز داخل نیست چرا این کالاها به خارج صادر میشود، بیان کرد: قرارداد صادرات کالا به کشورهای خارجی از قبل بسته شده و کالاهای درخواستی آنها با توجه به شرایط اقلیمی ساخته شده یا میشود و نمیتوان از زیر بار تعهد شانه خالی کرد.
پازوکی افزود: کالاهایی همچون یخچال فریزر، ساید بای ساید، لباسشویی، ظرفشویی و تلوزیون به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان و پاکستان صادر میشود.
پازوکی تصریح کرد: کارخانه های تولید کننده لوازم خانگی در تمام شهرهای کشور نمایندگی دارند و از این طریق کالاهای خود را عرضه و به فروش میرسانند.
⭐️
جدیدترین اخبار صنعت