سه شنبه , 10 تیر 1404 - 8:24 بعد از ظهر

جعفری عنوان کرد: برجام، فرصتی برای واردات تکنولوژی و ماشین‌آلات

جعفری عنوان کرد: برجام، فرصتی برای واردات تکنولوژی و ماشین‌آلات

مدیرعامل گروه لوازم خانگی آنتیک گفت: درحال حاضر دولت فعلی تجربه دولت‌های قبلی را در اختیار داشته و انتظار می‌رود که بعد از نهایی شدن احتمالی برجام، واردات لوازم خانگی به صورت مدیریت شده انجام شود. واردات لوازم خانگی به صورت مدیریت شده و محدود میتواند موجب ارتقای صنعت شود به اضافه اینکه با برداشته شدن تحریم‌ها، تولیدکننده میتواند به صورت جوینت‌ونچر با طرف‌های خارجی وارد شده و با ایجاد سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های روز دنیا را وارد کند. زیرا در حال حاضر تامین این موارد یکی از مشکلات صنعت لوازم خانگی است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدرضا جعفری اظهار داشت: واردات مدیریت شده به این صورت میتواند باشد که در بخش‌هایی که کمبود تولید وجود دارد اجازه واردات داده شده و در بخش‌هایی که توانمندی وجود داشته و مازاد تولید وجود دارد، اجازه واردات کالا داده نشود.

جعفری درباره توانمندی صنعت لوازم خانگی کشور گفت: در صورت توافق و آزادشدن منابع مالی، بخشی که قرار است صرف واردات شود، دولت به صورت تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدکننده قرار دهد زیرا تولیدکننده داخلی این توان را دارد که کالایی که قرار است وارد شود را به همان صورت تولید کند. اگر قرار است به میزان ۲ تا ۳‌میلیارددلار به واردات کالای لوازم خانگی اختصاص یابد همان به صورت تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکننده برای تامین تکنولوژی و ماشین‌آلات روز دنیا اختصاص یابد. در صورت توافق برجام، مبلغ بدهکاری ۷‌میلیارد دلاری کره‌جنوبی به کشور، بهتر است صرف واردات ماشین‌آلات و تکنولوژی شود تا همان کالاهای کره‌ای را بتوانیم در داخل کشور تولید کنیم.

وی افزود: در سال‌هایی درآمدهای انبوه نفتی در کشور وجود داشت، تجربه واردات لوازم خانگی به کشور این بود که درهای واردات لوازم خانگی به کشور باز شد و با انبوه واردات مواجه شدیم. در نتیجه تولیدکننده داخلی به حاشیه رفت. به گونه‌ای که به علت وفور محصولات خارجی ذائقه مصرف‌کننده به سمت استفاده از کالاهای خارجی متمایل شد. بعد از اعمال تحریم‌ها، این برندهای خارجی از بازار ایران خارج شدند و فرصتی برای تولیدکننده ایرانی ایجاد شد. تولیدکنندگان مختلف بسته به ظرفیت‌شان تولید کردند و جایگزین برندهای خارجی شدند و این موضوع تبدیل به یک فرصت شد.

مدیرعامل گروه آنتیک درباره شرایط فعلی بازار لوازم خانگی در کشور گفت: در حال حاضر بازار لوازم خانگی در شرایط سنگین رکودی بوده و قدرت خرید مصرف‌کننده ایرانی به شدت افت کرده است. به علت اینکه تورم در بخش اقلام ضروری و خوراکی افزایش یافته، مصرف‌کننده هزینه کمتری را به سایر بخش‌ها مانند لوازم‌خانگی و مبلمان اختصاص میدهد.

وی درباره فرصت‌هایی که احیای برجام برای صنعت لوازم خانگی ایجاد خواهد کرد، گفت: اکثر تولیدکنندگان لوازم خانگی دغدغه نقدینگی دارند. شنیده میشود که یکی از بندهای قرارداد برجام این است که تحریم‌های ۱۷بانک ایرانی برداشته شود. برداشته شدن این تحریم‌ها به بخش‌خصوصی و صنعت لوازم خانگی کمک شایانی میکند.

جعفری افزود: مثلا اگر یک تولیدکننده بخواهد از خارج کشور، یک قطعه مورد نیاز برای تولید واردکند باید به صورت نقدی و قبل از تحویل آن قطعه پول را به حساب واسطه واریز کند. آن قطعه بعد از گذشت حدود ۳ تا ۴ماه از زمان واریز به دست تولیدکننده میرسد که در این مدت نقدینگی تولیدکننده درگیر شده است. زمانیکه سیستم بانکی کشور روال عادی خود را داشته باشد و تحریم‌های سوئیفت برداشته شود، باز کردن ال‌سی به راحتی امکان‌پذیر بوده و بر اساس آن کالا برای تولیدکننده حمل و بعد از مبادله اسناد، پول به طرف خارجی پرداخت میشود. به این ترتیب علاوه بر اینکه پول تولیدکننده درگیر نمیشود، هزینه‌های واسطه نیز حذف میشود و حتی میتوان با مباحثی مانند یوزانس و ریفاینانس پول را به صورت اعتباری و به مدت ۳تا ۶ماه نیز پرداخت کرد.

جعفری ادامه داد: بازار لوازم خانگی در سال‌جاری کاملا رکودی است و حدود ۹۰درصد صنعت لوازم خانگی رقابتی کامل بین تولیدکنندگان وجود دارد. چیزی جز یک بازار رقابتی نمیتواند قیمت محصولات لوازم خانگی را متعادل کند و قیمتگذاری دستوری در این زمینه موفقیتی ندارد. این بازار است که جایگاه قیمتی کالاها را میتواند بر اساس برند و کیفیت تولید، تعیین کند.

جعفری عنوان کرد: تنها درباره تعدادی کالا که تولید آنها در داخل انحصاری است دولت میتواند در قیمتگذاری و کنترل قیمت ورود کند و در بقیه موارد این موضوع لزومی ندارد. در نتیجه قیمتگذاری دستوری، بسیاری از تولیدکنندگان متضرر شده‌اند./دنیای‌اقتصاد

 

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *