چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 6:39 قبل از ظهر

ریسک فروش اعتباری برای تولیدکننده

ریسک فروش اعتباری برای تولیدکننده

عباس ابهری، فعال صنعت لوازم‌خانگی با تشریح نقاط قوت و ضعف اجرای طرح فروش اعتباری در ایران میگوید:

قطع به یقین زمانی که قدرت خرید مردم کاهش یافته باشد و از سوی دیگر به دلایل مختلف نرخ بهای تمام‌شده محصولات مختلف روزبه‌روز بالا برود، یکی از روش‌های رونق بخشیدن به بازار، عرضه کالا به صورت اقساطی یا اعتباری خواهد بود. ولی مهمترین عامل در ایجاد و خلق این بازار و مسیر، ایجاد بستر فروش اعتباری است که متاسفانه همچنان زیرساخت‌‌‌های این موضوع در کشور به‌درستی ایجاد نشده و اگر هم اتفاقاتی رخ داده، این بستر براساس ریسک پذیرفته‌شده از سوی صاحب صنعت یا فروشنده یا فروشگاه بوده است که نمیتوان به آن فروش اعتباری اطلاق کرد.

کلیه روش‌های پیشین که به شرکت‌ها اعتباری از سوی بانک داده میشد تا به مشتریان خود فروش اقساطی داشته باشند، عموما یا ناقص اجرا شده یا مبلغ تسهیلات منحرف و به بازار دیگری منتقل شده یا اینکه تسهیلات مستقیم به مشتری بانک اختصاص یافته و مبلغی در حساب بانکی‌اش شارژ می‌شود تا با آن مبلغ خرید کرده و سپس اقساط را عودت دهد، وقتی بررسی و واکاوی می‌شود، عموما حکایت از این دارند که این پول‌ها در بازارهای دیگری نقد و مصرف شده‌‌‌اند و عملا تسهیلاتی به فرد اعطا شده و آنچه هدف از ایجاد تحریک خرید در بازار هدف بوده رخ نداده است.

بنابراین در صورت ایجاد این زیرساخت، نه تنها خرید اعتباری به راحتی عملیاتی می‌شود، بلکه نگرانی بابت انحراف منابع و مصرف آن در بازارهای دیگر نخواهد بود. منابع بانکی هم متناسب با اعتبار هر فرد به‌نسبت دارایی‌ها، درآمدهای ثابت و متغیر و… مصرف شده و به تسهیلات با سرفصل مشکوک‌الوصول تبدیل نخواهند شد. بنابراین با توجه به رشد و بلوغ شبکه بانکی در کشور و ایجاد زیرساخت‌های نرم‌افزاری، این مهم به‌راحتی قابل اجرا بود و یکی از معضلات بانکی در تخصیص تسهیلات خرد که براساس رانت و رابطه‎ای معمول است برچیده خواهد شد.

این موضوع را از دو سال قبل مکررا به مدیران و سیاستگذاران صنعت لوازم‌خانگی عرض کرده بودم؛ ولی متاسفانه تنها نکته‌‌‌ای که به دنبال آن بودیم، افزایش نرخ تولید و دست یافتن به تیراژ تولیدات بود. از همین رو با شرایط پیش‌آمده ارزی و تورم ناشی از رشد نقدینگی و کوچک شدن سفره معیشت عامه مردم و دیگر موضوعات خرد و کلانی که در جامعه و برای اکثر صنایع شاهد هستیم، خلق بازار جدید و روش‌های نوین عرضه کالا و حتی سیاست‌‌‌های جدید بانکی و اعطای تسهیلات خاص به مردم می‌‌‌تواند کمی از این التهابات کم کرده و رونقی هرچند ناچیز به صنعت و گردش اقتصادی کشور ببخشد./دنیای‌اقتصاد

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *