چهارشنبه , 11 تیر 1404 - 3:00 قبل از ظهر

شهیدی: امسال ۲۰درصد افزایش تولید خواهیم داشت.

شهیدی: امسال ۲۰درصد افزایش تولید خواهیم داشت.


دبیر انجمن صوتی و تصویری در خصوص وضعیت فعلی بازار لوازم خانگی به بازار گفت: طبق گزارش‌های سال گذشته بازار لوازم خانگی حدود ۲۵درصد افزایش تولید داشته است. برای امسال هم پیش‌بینی و برنامه ما بر روی ۲۰درصد افزایش تولید است.

به گزارش شبکه لوازم خانگی، محمدرضا شهیدی افزود: ولی مشکل اساسی که در این رابطه وجود دارد، این است که به شدت قیمت نهادهای تولیدی ما بالا رفته است. یعنی نرخ ارز که پارسال قیمت گذاریها صورت گرفت بر روی ۲۵ یا ۲۶هزار تومان بود ولی الان حدود ۴۰هزارتومان شده است.

شهیدی خاطرنشان کرد: همچنین دستمزدها هم افزایش یافته و هزینه‌های سربار مثل برق و گاز هم روند افزایشی داشته است. بنابراین حداقل افزایش هزینه‌های ما یک افزایش ۴۰درصدی بوده است.

به گفته وی؛ از سوی دیگر نظام قیمت‌گذاری دستوری مشمول حال ما شده است. لوازم خانگی اصلی مثل یخچال، ماشین لباسی و تلویزیون از جمله مواردی است که مشمول قیمت گذاری دستوری شده است. و این خیلی بی معناست که با یک دستور قیمت اجناس تعیین شود.

شهیدی عنوان کرد: فقط یک تولیدکننده میتواند بگوید که قیمت نهایی یک محصول چقدر باشد. زیرا دولت قبل از هرچیزی باید نرخ ارز را اصلاح کند و جلوی تورم ۵۰ تا ۶۰درصدی را بگیرید.

وی تصریح کرد: یکسری قطعات ما خارجی است که تورم ۴۰درصدی بر روی آنها افزایش پیدا کرده است. قطعات داخلی هم که تورم ۵۰درصدی کل کشور شاملشان شده است. با این وضعیتی که در در بازار وجود دارد از سوی دیگر هم این نوع قیمت گذاریهای دستوری که هیچ منطقی برای آن وجود ندارد میتواند تهدیدی برای افزایش تولید باشد.

وی ادامه داد: اگر تولیدکننده‌ای ببیند کالایی را دارد با زیان تولید میکند قطعا دیگر تولید نخواهد کرد. یعنی از نظر عقلایی این طور است که هیچ کالایی با زیان تولید نشود. اگر روش قیمت‌گذاری دستوری که خود دولت هم نرخ ارز را و هم نرخ دستمزد را بالا برده است و هم نرخ های سربار افزایش یافته است، اگر اجازه دهد در فضای رقابتی کار انجام شود امسال هم رشد تولید در بخش لوازم خانگی خواهیم داشت.

وی در خصوص راهکارهای موجود برای کاهش چالشها گفت: آقایان به این اعتقاد نرسیده‌اند که اقتصاد یک علم است و موضوعات آن با بخشنامه و این حرفها برطرف نمیشود. بلکه باید نگاه علمی به موضوعات داشته باشند. نگاه علمی به موضوع یعنی این که شرایط لوازم خانگی یک شرایط رقابتی است و بالای هزار مدل محصول تولید می کند. بنابراین بگذارند بازار به کار خودش ادامه دهد چون با نظام دستوری کارها درست نمی شود و منطقی هم ندارد.

دبیر انجمن صوتی و تصویری درپاسخ به این سوال که باتوجه به افزایش ۲۵درصدی تولید آیا میزان خرید مردم هم افزایشی بوده یا کاهشی بیان کرد: خرید مردم همچنان پا برجا بوده و محصولات خودشان را خریداری میکردند و چیزی در انبارهایمان باقی نمانده است. گرچه مردم قدرت خریدشان پایین آمده و از نظر مالی در مضیقه هستند ولی هرچه تولید شده هم به فروش رفته است.

وی درخصوص صادرات در بخش لوازم خانگی بیان کرد: در بخش صادرات از نظر کیفیت کالا، با کالاهای صادراتی قابلیت رقابت داریم. به خصوص با کالاهای متوسط صادراتی به راحتی میتوانیم رقابت کنیم. همچنین ظرفیت‌های تولیدی خوبی هم داریم و از نظر تنوع مدل هم تنوع خوبی در لوازم خانگی ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: درحال حاضر دو مبحث بسیار مهم در نظام صادراتی کشور وجود دارد. یک نظام بانکی است. زیرا درحال حاضر دیگر در خارج از کشور بدون نظام بانکی، نمیتوان کار کرد. در داخل کشور هم همین است. در داخل بانک‌های داخلی را داریم ولی وقتی حتی یک شعبه بانکی در هیچ کشوری نداریم مشکل ساز میشود.

شهیدی تاکید کرد: دیگر مسائل بانکی به تولیدکنندگان مرتبط نیست بلکه برعهده بانک مرکزی است که نظام بانکی را در کشورهای مختلف برای ما فراهم کند. تا خریداران بتوانند از شعبه بانکی خودمان برایمان پول واریز کنند.

به گفته وی؛ اگر تمام شرایط مهیا باشد. کالاهای باکیفیتی هم تولید شود و مشتری خارجی هم برای محصولات وجود داشته باشد تا نظام بانکی در آنجا نداشته باشیم کارها انجام نمیگیرد.

شهیدی گفت: از سوی دیگر هم حمایت وزارت خارجه را میخواهیم تا شرایط را تسهیل کنند. تا بتوانیم بر روی صادراتمان کار کنیم. الان از نظر تولیدات به جایی رسیده‌ایم که مازاد ظرفیت داریم و محصولاتمان کیفیت قابل ارائه‌ای هم در دنیا دارند. شاید درجه یک نباشند؛ اما درجه دو که هستند. فقط باید نظام بانکی و مشکلات روابط بین الملل حل شود./اتاق‌خبر

مطلب پیشنهادی

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید

ارزش بازار سامسونگ به کمترین حد در ۹سال اخیر رسید ارزش بازار سامسونگ به‌دلایل مختلفی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *