لوازم خانگی اولویت خرید مردم نیست/فنر قیمتی در حال فشردهتر شدن است.
یک کارشناس صنعت لوازم خانگی گفت: افت تقاضای لوازم خانگی به رکود در این بازار دامن زده و اخبار کاهش قیمتها در بازار نمیتواند واقعی باشد.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، احسان فدایی اظهار کرد: در شرایطی که بازار در رکود کم سابقهای بسر میبرد و اکثر شرکتهای فعال حوزه صنعت لوازم خانگی حال خوبی ندارند و سهم این شرکتها در بازار افول پیدا کرده است، تخفیف و جلب مشتری برای اجناس تولید شده در حوزه لوازم خانگی موضوعی خارج از منطق اقتصادی و اصول بنگاه داری خصوصی است چرا که این دست امتیازات زمانی توجیه اقتصادی دارد که فعال اقتصادی به حداقل حاشیه های سود برای تداوم حیات خود دست پیدا کرده باشد و از آن پس برای تصاحب سهم بیشتر بازار شروع به کمپین های ترغیبی و تشویقی برای بازار کند.
به گفته فدایی، رکود حاصل از رویدادها و اتفاقات گذشته در حال گسترش و تعمیق هر چه بیشتر است و فنر آن در حال فشردگی است و این پتانسیل تخریبی ، آسیب قابل توجهی به صنعت لوازم خانگی در هر سه بخش اصلی وارد کرده است.
این کارشناس صنعت لوازم خانگی ادامه داد: تقاضای لوازم خانگی همچنان از عرضه آن عقبتر و میزان فروش و حاشیه سود نیز نسبت به سرعت فزاینده تورم در تمام بخشهای اقتصادی عقب افتاده است. در واقع سهم حداقلی تقاضا و فروش لوازم خانگی در بازار 90درصد فعالین این صنف رو به کوچکتر شدن است. در چنین شرایطی صحبت کردن از کاهش قیمت ها، سیگنالی صد در صد خطرناک و مخرب به بازار در حال اغما است.
فدایی گفت: قیمت لوازم خانگی مانند سایر کالاها و محصولات، طی پنج سال گذشته، افزایش شارپی و چشمگیری را شاهد بوده و این در حالی است که این محصول از یک سو امتیازات سود آوری کالاهای سرمایه ای چون خودرو و ارز و طلا را ندارد که موجب تشویق توده به سرمایه گذاری در آن شود و از سوی دیگر به دلیل تورم افسار گسیخته و تغییر الویت های زندگی بخش گسترده جامعه، از کانون توجه خارج شده و تنها در مواقع ضروری که راهی برای تعمیر و نگهداری وجود نداشته باشد به سبد خرید افراد اضافه میشود.
این کارشناس صنعت لوازم خانگی یادآور شد: به طور رسمی از بهمن سال ۱۴۰۱ تاکنون، بانک مرکزی ارزی به تولیدکنندگان لوازم خانگی اختصاص نداده است. برخلاف شعارهای تکراری، بخش قابل توجهی از مواداولیه و قطعات مورد نیاز این صنعت، وارداتی و وابستگی مستقیم و غیر مستقیم به نرخ ارز دارد.
فدایی گفت: حالا زمانی که ارز مورد نیاز واردات تأمین نشده و مواد و قطعات مورد نیاز تولید به شرکتهای تولید کننده صنعت لوازم خانگی نرسیده و رکود در بازار همچنان پابرجا مانده و هیچ حمایت و تسهیلات ویژهای از سوی دولت در بخش کاهش هزینه های در اختیار دولت ارائه نشده، موضوع کاهش قیمتها هیچ منطق اقتصادی ندارد./اقتصاد۲۴