محلهای: صدور 500هزار شناسه کالا در حوزه کالاهای مختلف از جمله لوازم خانگی
سرپرست دفتر خدمات نگهداری و تعمیر وزارت صمت، گفت: نزدیک به 500هزار شناسه کالا در حوزه کالاهای مختلف از جمله لوازم خانگی صادر کردهایم و روند صدور شناسه با همکاری دفاتر تخصصی و فعالین بخش در چند ماه اخیر تسریع شده است.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، حمید محلهای در خصوص شناسهدار کردن کالاها در صنعت لوازم خانگی، افزود: ما یک بحث شناسه و شناسه رهگیری و یک بحث فرآیند رهگیری داریم؛ در فرآیندهای رهگیری به یک شیوه عمل نکردیم و بسته به نحوه عملکرد زنجیره تامین، تعدد کالا، زود مصرف بودن و یا بادوام بودن کالا روشهایمان متفاوت بوده است.
وی در خصوص لوازم خانگی ادامه داد: در خصوص لوازم خانگی علاوه بر اینکه شناسه رهگیری و شناسه کالا را تدوین کردیم و تقریبا 100درصد لوازم خانگی تولید داخل دارای شناسه و شناسه رهگیری هستند، خرید و فروش یعنی تولید از اول زنجیره، اینکه آیا تولیدکننده تمامی تولیداتش را اظهار کرده و اینکه آیا اظهار تولیدش مترادف و متناسب با مواداولیهای که دریافت کرده است، رصد میشود.
سرپرست دفتر خدمات نگهداری و تعمیر وزارت صمت اضافه کرد: میزان فروش تولیدکننده به زنجیرههای بعدی که شبکه عمده فروشی و خرده فروشی و بعضا فروشگاههای زنجیرهای میباشند سنجیده میشود و در نهایت در انتهای زنجیره در خرده فروشی هم وقتی به مردم فروخته میشود، گارانتی آن کالا بر اساس همان کدرهگیری که به هنگام اظهار تولید کالا ایجاد و به اسناد بارگذاری شده در سامانه جامع تجارت متصل شده است به کدملی خریدار الصاق میشود.
محلهای تصریح کرد: بنابراین ما همه زنجیره را در نظر گرفته و تحت رصد داریم، و در مجموع طرح موفقی بوده و باعث شده به وفور کالا را تمامی شبکههای توزیع ببینیم و همچنین بررسی آمارها افزایش سطح تولید داخلی نسبت به سالهای قبل را نشان میدهد و وزارت صمت در این حوزه موفقیت نسبی را داشته است.
وی اعلام کرد: نزدیک به 500هزار شناسه کالا در حوزه کالاهای مختلف از جمله لوازم خانگی صادر کردیم و روند صدور شناسه در چند ماه اخیر تسریع شده است؛ نزدیک به 36گروه کالایی را در تحت رصد داریم، یعنی علاوه بر اینکه برای کالاها شناسه و شناسه رهگیری صادر میشود از فرآیندهای مختلف زنجیره تامین آن را رصد میکنیم.
سرپرست دفتر خدمات نگهداری و تعمیر وزارت صمت بیان کرد: در راستای ایجاد شفافیت زنجیره تامین یک شاخصی هم تحت عنوان شاخص خروجی به ورودی فعالین تجاری (شفافیت) تعریف گردیده است که مقدار شاخصها باید در حد قابل قبولی باشد و با طراحی و اجرای قواعد سیستمی این شاخصها را از حالت بررسی دستی خارج کرده و به صورت سیستمی سیاستهای مدیریت توزیع دنبال میشود به نحوی که اگر نسبتها و درصدهای شفافیت یا خروجی به ورودی از حدی کمتر شود آن واحدهای فعال تجاری چه تولیدی و چه توزیعی با محدودیتهایی مواجه خواهند شد.
پن: سال گذشته یک شرکت تولیدکننده یخچال در استان مرکزی که به صورت دو دفتره فعالیت دارد به دلیل ثبت میزان پایینتری از تولیدات خود در سامانه جامع تجارت در تامین مواداولیه به بحران خورد اما با نامهنگاریهای متعدد و بستنشینی در پشت در اتاق معاون وزارتخانه توانست مواداولیه خود را به راحتی دریافت کند و کل سامانه و شفافیت ادعایی را زیر سوال ببرد.