پازوکی عنوان کرد: عدم شفافسازی قیمتها در طرح فروش اقساطی لوازم خانگی
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی بار دیگر با انتقاد از طرح فروش اقساطی انجمن صنایع گفت: این طرح تنها باعث میشود که مردم مقروض شوند و آنها را وارد فشار اقساط بلندمدت میکند.
به گزارش شبکه لوازم خانگی، اکبر پازوکی اظهار داشت: طبق اساسنامه انجمن صنایع لوازم خانگی اجازه ورود به فروش لوازمخانگی را ندارد و تنها میتواند به صادرات کمک کند. ما با چهار هزار واحد صنفی فعالیت داریم، تولیدکننده وظیفه فروش را ندارد.
پازوکی با ابراز ایراداتی نسبت به این طرح و با تاکید براینکه باید قیمتها در این طرح شفافسازی شود، گفت: روند سود چهار درصد نیست و با بالابودن پانزده تا بیست درصد قیمت بازار به فروش خواهد رسید؛ درحقیقت سود بانک در این طرح ۱۵ تا ۲۰درصد بیش از قیمت بازار فعلی است.
وی تصریح کرد: در این طرح سود هم از تولید و هم از توزیع به تولیدکنندگان خواهد رسید، درواقع کلاه سر مردم میرود.
پازوکی با بیان اینکه تولیدکنندگان حاضر در این طرح اگر کالایی دارند به تعهدات خود با اعضای اتحادیه عمل کنند، تاکید کرد: شما اگر کالا دارید چرا در اختیار فروشندگان قرار نمیدهید؟ گاهی تا مدتها سبد کالایی به ما تحویل نمیشود. ما برای خرید سبدی کالای یک شرکت پول پرداخت میکنیم اما کل سبد کالایی به ما تحویل نمیشود و چهار ماه بعد از پرداخت پول اعلام میکنند که کالا را موجود ندارند و نهایتاً میتوانند دو و نیم درصد سود روی هزینه بدهند و پول را برمیگردانند؛ درحالیکه درحال حاضر بانک هجده درصد سود روی سپردهها میرهد؛ این تولیدکنندگان بزرگ اگر کالا دارند چرا در اختیار فروشندگان قرار نمیدهند؟
پازوکی عدم شفافسازی قیمتها را از دیگر معایب این طرح برشمرد و افزود: چرا تولیدکنندهها برای قیمت کالاها شفافسازی نمیکنند؟ طبق قانون چهار هزار واحد صنفی عضو اتحادیه با اجرای این طرح به مشکل برمیخورند؛ مردمی که فریب این طرح را میخورند به اسم چهار درصد خود را وارد اقساط پرهزینه میکنند.
پازوکی در پاسخ به این سوال که مردم برای خرید کالاهای خود چه کنند؟، گفت: در تمام سالها تولیدکنندهها از دولت حمایت کردهاند و در کنار دولت بودیم؛ امسال که به نام سال تولید پشتیبانیها و مانعزداییها نامگذاری شده از دولت انتظار داریم که به ما کمک کند و در کنار ما باشد؛ از دولت و وزارت صمت میخواهیم که بانکها را مجاب کنند تا وامهای کمبهرهای را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند تا در راستای تولید و صادرات محصولات ایرانی استفاده شود و در نتیجه با کاهش قیمت، مردم توان خرید کالاها را بازیابند. نه وامهایی که اثری در تولید ندارد؛ بلکه وامهایی که برای بهروزرسانی دستگاهها و چرخه تولید استفاده شود تا با رشد تولید افزایش خرید مردم را شاهد باشیم.