پنجشنبه , 2 مهر 1405 - 4:16 بعد از ظهر

مردم امکان تهیه جهیزیه کامل را ندارند!

مردم امکان تهیه جهیزیه کامل را ندارند!

رئیس اتحادیه لوازم خانگی شهرستان ری گفت: افزایش شدید قیمت لوازم خانگی و کاهش قدرت خرید مردم موجب شده خانواده‌ها برای تأمین جهیزیه به خرید کالاهای کوچک‌تر و ارزان‌تر روی بیاورند و دیگر مانند گذشته امکان تهیه یک جهیزیه کامل را نداشته باشند.

به گزارش ماتریکس‌نیوز، محسن الهی با اشاره به شرایط حاکم بر بازار لوازم خانگی شهرستان ری اظهار کرد: از زمان آغاز جنگ، رکود سنگینی بر بازار لوازم خانگی حاکم شده و یکی از مهمترین عوامل آن، افزایش قابل توجه قیمت کالاها و کاهش قدرت خرید مردم است.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده از سوی اتحادیه نشان میدهد بخش قابل توجهی از افزایش قیمت لوازم خانگی به رشد هزینه مواداولیه و افزایش نرخ ارز بازمیگردد و این موضوع مستقیماً بر قیمت تمام‌شده کالاهای تولیدی اثر گذاشته است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ری با بیان اینکه قیمت برخی کالاها در چند ماه گذشته بیش از دو برابر شده است، گفت: برای نمونه، قیمت یک مدل یخچال ۲۲فوت که در آخرین روز کاری سال گذشته حدود ۴۰میلیون تومان بود، اکنون به حدود ۱۰۰میلیون تومان رسیده است؛ یعنی قیمت این کالا در مدت حدود ۶ماه نزدیک به ۱۴۰درصد افزایش یافته است.

الهی ادامه داد: چنین افزایش قیمتی طبیعی است که توان خرید خانوارها را کاهش دهد و بازار را با رکود مواجه کند، چرا که بخش قابل توجهی از مردم دیگر توان خرید کالاهای بزرگ و گران قیمت را مانند گذشته ندارند

وی با اشاره به تغییر الگوی خرید خانواده‌ها برای تهیه جهیزیه بیان کرد: در گذشته خانواده‌ای که برای تهیه جهیزیه به بازار مراجعه میکرد، تلاش داشت یخچال، لباسشویی، اجاق گاز و سایر لوازم اصلی را با کیفیت مناسب تهیه کند، اما اکنون بسیاری از خانواده‌ها ناچارند متناسب با توان مالی خود کالاهای کوچکتر و ارزانتر خریداری کنند.

الهی گفت: در شرایط فعلی حتی در مواردی شاهدیم خانواده‌ها به جای یخچال‌های بزرگ و سایدبای‌ساید به سراغ مدل‌های کوچکتر میروند و برای ماشین لباسشویی نیز برخی مشتریان به دلیل قیمت پایینتر، لباسشویی‌های دوقلو را انتخاب میکنند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی شهرستان ری با بیان اینکه فروش اقساطی نیز به دلیل افزایش قیمت کالا با مشکلات جدی مواجه شده است، افزود: در گذشته فروشندگان می‌توانستند بخشی از کالاها را به صورت اقساطی در اختیار مشتری قرار دهند، اما افزایش شدید قیمت‌ها باعث شده سرمایه مورد نیاز برای فروش اقساطی به شدت افزایش پیدا کند و بسیاری از واحدهای صنفی دیگر توان ادامه این شیوه را نداشته باشند.

وی تصریح کرد: وقتی قیمت یک یخچال از حدود ۴۰میلیون تومان به ۱۰۰میلیون تومان می‌رسد، طبیعی است که فروشنده برای فروش اقساطی آن باید سرمایه بسیار بیشتری در اختیار داشته باشد و این مسئله برای واحدهای صنفی کوچک امکان‌پذیر نیست.

الهی با اشاره به مشکلات واحدهای صنفی اجاره‌ای در شهرستان ری افزود: واحدهایی که مستأجر هستند فشار بیشتری را تحمل میکنند، زیرا علاوه بر کاهش فروش و رکود بازار، هزینه‌های اجاره، حقوق کارکنان و سایر هزینه‌های جاری را نیز باید پرداخت کنند.

وی درباره پیگیری‌های انجام شده از سوی اتحادیه برای کاهش مشکلات بازار گفت: اتحادیه به تنهایی امکان حل این مشکلات را ندارد و موضوع را با اتاق اصناف و اتحادیه‌های مرتبط در تهران نیز مطرح کرده‌ایم، اما ریشه اصلی مشکل در بخش تولید و تأمین مواداولیه و همچنین هزینه‌های تولید است.

وی با هشدار نسبت به ادامه رکود بازار لوازم خانگی در شهرستان ری گفت: اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند، بخشی از واحدهای صنفی ممکن است ناچار به تغییر شغل یا تعطیلی شوند؛ به ویژه واحدهایی که با اجاره بالا فعالیت میکنند و فروش آنها به دلیل کاهش قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.

الهی گفت: حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد صنفی در مجموعه اتحادیه‌های مرتبط شهرستان ری عضویت دارند و ادامه این وضعیت میتواند فعالیت اقتصادی بسیاری از این واحدها را تحت تأثیر قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: بازار لوازم خانگی زمانی رونق می‌گیرد که قدرت خرید مردم افزایش یابد و تولیدکننده و فروشنده نیز بتوانند با ثبات بیشتری فعالیت کنند؛ در غیر این صورت افزایش مداوم قیمت‌ها نه تنها مصرف‌کننده، بلکه تولیدکننده و واحد صنفی را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد./ایرنا

 

 

 

مطلب پیشنهادی

بحران فروش در شهر لوازم خانگی

بحران فروش در شهر لوازم خانگی مدیران شهر لوازم خانگی در گفتگو با ایلنا با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *